Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Alkukevään ohjelmisto on julkaistu!

25.10.2017

Kevät alkaa romanttisella komedialla Rakastunut Shakespeare suurella näyttämöllä ja pienellä näyttämöllä Arthur Millerin ajankohtaisella draamalla Hinta . Arena-näyttämön vuosi alkaa Jaakko Saariluoman farssiohjauksella Älä pukeudu päivälliselle ja Lilla Teaternissa Tove Janssonin rakastetulla Sommarbokenilla . Studio Pasilan alkuvuoteen kuuluvat Anna-Leena Härkösen Ei kiitos ja suositun, lääkärimaailmaan sijoittuvan hupailun jatko-osa, Lisää saikkua, kiitos!

Marc Normanin ja Tom Stoppardin elokuvakäsikirjoitukseen (1998) perustuva, Lee Hallin vuonna 2014 näyttämölle sovittama Rakastunut Shakespeare saa Suomen kantaesityksensä 25. tammikuuta suurella näyttämöllä. Reita Lounatvuoren suomentaman näytelmän ohjaa teatterinjohtaja Kari Arffman . Lavastuksen teatterimaailmaan sijoittuvaan näytelmään suunnittelee Katariina Kirjavainen ja loisteliaat epookkipuvut Elina Kolehmainen . Romanttisen komedian pääparina nähdään Heikki Ranta ja Miila Virtanen .

Näytelmässä eletään Lontoossa vuonna 1593. Rahanpuutteesta ja naisongelmista kärsivä Will Shakespeare yrittää työstää uutta teosta teatterilleen, mutta kirjoitustyö on täysin jumissa. Koe-esiintymisissä Will kohtaa taitavan näyttelijän, joka paljastuu kauniiksi Lady Violaksi. Nuoren parin rakkaus syttyy, ja kiihkeä romanssi lähettää Willin kirjoittamisen uuteen lentoon. Rakastavaiset joutuvat kuitenkin pitämään suhteensa salassa, sillä Lady Viola on jo kuningattaren siunauksella luvattu toiselle miehelle.

Tove Janssonin romaaniin perustuva Sommarboken saa ensi-iltansa Jakob Höglundin ohjaamana ja koreografioimana Lilla Teaternissa 31. tammikuuta. Rakastetun klassikon rooleissa nähdään Jessica Grabowsky ja Sue Lemström .

Näytelmä kuvaa Sophia-tytön ja vanhan isoäidin ystävyyttä ja yhteistä kesänviettoa Suomenlahden saarella. Kun toisen elämä alkaa jo hiipua, toisella se on kokonaan vielä edessä.

Arthur Millerin ajaton ja koskettava perhedraama Hinta saa ensi-iltansa pienellä näyttämöllä 1. helmikuuta. Aleksi Milonoffin suomentaman näytelmän ohjaa Paavo Westerberg, ja lavastuksen ja puvut suunnittelee Antti Mattila . Rooleissa nähdään upea nelikko, Eero Aho, Santeri Kinnunen, Esko Salminen ja Aino Seppo.

Veljekset Victor ja Walter kohtaavat vuosien tauon jälkeen edesmenneen isänsä jäämistön äärellä. Jäämistöä on kutsuttu arvioimaan iäkäs antiikkikauppias Solomon, jonka viimeinen iso keikka tämä on. Onko perheen yhteisestä menneisyydestä jäljellä muutakin kuin pelkkää tavaraa? Minkä hinnan kukin maksaa tekemistään elämänvalinnoista?

Kevään herkullisin kattaus on tarjolla Arena-näyttämöllä, kun Marc Camolettin farssiklassikko Älä pukeudu päivälliselle saa ensi-iltansa 2. helmikuuta Jaakko Saariluoman ohjaamana ja tämän päivän Suomeen sijoitettuna. Hillittömiä selityksiä ja läheltä piti -tilanteita tarjoilevat taitavat koomikot Sanna-June Hyde , Jonna Järnefelt , Pekka Strang , Pertti Sveholm ja Joachim Wigelius .

Matti valmistautuu kesäasunnollaan Fiskarsissa juhlimaan romanttisesti kahden kesken tyttöystävänsä Katariinan syntymäpäivää. Valitettavasti vaimo Linda peruukin viime hetkellä lähtönsä äidin luo. Ei tule romanttista illanviettoa, mutta juhlimaan kyllä päästään. Mukaan liittyvät myös Matin ystävä Harri, jolla tosin on suhde Matin vaimon kanssa, pitopalvelun kokki ja tämän hieman pelottava poikaystävä. Kuka esittää ketäkin ja miten keitos pysyy kasassa?

Studio Pasilan kevätkausi alkaa Anna-Leena Härkösen suosittuun romaaniin perustuvalla komedialla Ei kiitos 7. helmikuuta. Heikki Paavilaisen dramatisoiman näytelmän ohjaa Mira Kivilä, ja lavastuksen ja puvut suunnittelee  Tuomas Lampinen .

Heli rakastaa aviomiestään Mattia, mutta mitä tehdä, kun miestä kiinnostaa enemmän tietokone kuin vaimo? Huomiota kaipaava Heli tutustuu nuoreen Jarnoon, ja villi sivusuhde avaa Helin silmät myös avioliittonsa todellisuuteen. Räväkän komedian rooleissa nähdään Aksinja Lommi, Vappu Nalbantoglu, Leenamari Unho, Antti Timonen ja Pyry Äikää .

Studio Pasilan kausi jatkuu 12. helmikuuta suositun lääkärimaailmaan sijoittuvan Saikkua, kiitos! -esityksen jako-osalla Lisää saikkua, kiitos! . Maailman hauskimman ihmisen Ismo Leikolan ja työryhmän käsikirjoittamassa uutuudessa vauhti vain kiihtyy, kun lääkärit osallistuvat Vuoden lääkäri -kisaan. Mukana on tuttuun tapaan Duo Aspirin Ismo Leikolan laulujen ainutlaatuisena tulkitsijana ja rooleissa tuttu kolmikko: Mikko Kivinen, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen .

HKT:n kevätkauden ohjelmistossa jatkavat suurella näyttämöllä kotimainen suurmusikaali Myrskyluodon Maija,koko perheen suosikki Peppi Pitkätossu ja Kari Heiskasen ohjaama Mannerheim ja saksalainen suudelma . Pienellä näyttämöllä jatkavat Hansu ja Pirre – Mieleni minun tekevi sekä Martti Suosalon tähdittämä Suomen hauskin mies . Studio Pasilan ohjelmistossa jatkavat ennätyssuosittu Kiviä taskussa ja stand up -klubi Club act!one ja Lilla Teaternissa Vinterkriget, here we go again .

Lue uusi Teatteriin extra täällä .