Saavutettavuustyökalut

Muutoksia suuren näyttämön syksyn 2020 esityskalenterissa: Pieni merenneito palaa ohjelmistoon, Päiväni murmelina- ja Tatu ja Patu Helsingissä -ensi-illat siirtyvät. Lue lisää muutoksista Ajankohtaista-osiosta.
Helsingin Kaupunginteatteri

Entistä tiiviimpää yhteistyötä ShedHelsingin kanssa

27.5.2019

Helsingin Kaupunginteatteri tiivistää yhteistyötään monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä tukevan ShedHelsinki Säätiön kanssa. ShedHelsingin uusi, joulukuussa 2019 ensi-iltaan tuleva musiikkiteatterituotanto harjoitellaan ja toteutetaan Helsingin Kaupunginteatterissa.

Helsingin Kaupunginteatteri on tehnyt yhteistyötä ShedHelsingin kanssa jo vuodesta 2017. Edellisinä vuosina yhteistyö on huipentunut lasten ja nuorten esittämän musikaalin esityksiin joulun alla Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa.

”Tällä kertaa musikaali myös harjoitellaan HKT:n toimesta, ja syksystä alkaen meille kokoontuu harjoituksiin 100-120 lasta ja nuorta viikoittain. Harjoitukset pidetään studio Elsassa kahdessa erässä maanantaisin ja tiistaisin”, kertoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Musikaalin ohjaa Heikki Sankari, joka tunnetaan paitsi HKT:n näyttelijänä, myös ohjauksistaan ja käsikirjoituksistaan turkulaisessa Samppalinnan Kesäteatterissa.

Chickenshed-teatterin esikuvan mukaisesti musikaalihanke tarjoaa eri-ikäisille ja erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille mahdollisuuden päästä esiintymään, tulla nähdyksi sekä toteuttaa itseään turvallisessa ja tasavertaisessa ympäristössä.

Musikaalissa esiintyy 10-21-vuotiaita lapsia nuoria, joista suurin osa on ollut mukana ShedHelsingin musiikkiteatteritoiminnassa alusta saakka, ja osa nousee suurelle estradille ensimmäistä kertaa.  Jotkut nuorista kelailevat pyörätuoleilla, toisia esiintyminen auttaa keskittymään – ja jokaisella rohkeus sekä halu laittaa itsensä likoon.

Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa 7. joulukuuta ensi-iltansa saava musikaali julkistetaan 2.9.2019. Myös lipunmyynti aloitetaan silloin.

Lue koko tiedote uutishuoneessa.