Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

LOMONOSOVIN MOOTTORI

Helsinki Dance Company & Valtteri Raekallio

Helsinki Dance Companyn syksyn 2022 ensi-ilta on koreografi Valtteri Raekallion tanssiteos.

Novaja Zemljan syrjäseuduilla on tapahtunut jotain. Sen systemaattinen läpikäyminen voi paljastaa hupenevien luonnonvarojen ja sivilisaation väliltä salaisia yhteyksiä. Selvityksen syvetessä tieteellinen ja luonnonuskoinen maailma kohtaavat ja vaihtavat paikkaa. Uskomuksista tulee tosiasioita, tieteelliset tosiasiat paljastuvat uskomuksiksi.

Lomonosovin moottori aiheuttaa tämän kaiken. Mutta mikä on Lomonosovin moottori? Ja miksi kaiken yllä väreilee vaikutelmia ihmiskunnan kohtalosta?

Keskeinen osa teosta on kesällä 2022 Huippuvuorille suuntautunut tutkimus- ja kuvausmatka. Se toteutettiin yhdessä yhdysvaltalaisen Miskatonicin yliopiston sekä Viipurin Gnostilaisen Sieniseuran (VGS) kanssa, joka lainaa esitykseen osan Olosuhteita kuvaavasta historiallisten aineistofragmenttien kokoelmastaan.

Esitys pohjaa Antti Salmisen kirjaan Lomonosovin moottori (2014).

Kysy lisää tai tee varaus

Helsinki Dance Company 50 vuotta

Juhlavuosi 2023

Helsingin Kaupunginteatterin yhteyteen 1973 perustettu Helsinki Dance Company on kansainvälisesti arvostettu tanssiryhmä. Tanssiesitysten lisäksi HDC:n monipuoliset tanssijat ovat osallistuneet myös mm. HKT:n musikaaleihin.

Kysy lisää tai tee varaus

Tietoja meistä

Kysy lisää tai tee varaus

Tanssijat

Mikko Paloniemi

Heidi Naakka

Justus Pienmunne

Sofia Hilli

Jyrki Kasper

Inka Tiitinen

Pekka Louhio

Misa Lommi

Kysy lisää tai tee varaus