Saavutettavuustyökalut

Muutoksia suuren näyttämön syksyn 2020 esityskalenterissa: Pieni merenneito palaa ohjelmistoon, Päiväni murmelina- ja Tatu ja Patu Helsingissä -ensi-illat siirtyvät. Lue lisää muutoksista Ajankohtaista-osiosta.
Helsingin Kaupunginteatteri

HKT testaa dynaamista hinnoittelua

Helsingin Kaupunginteatteri – Kolmen kimppa – Kuvassa Jarkko Niemi, Elina Hietala, Olli Rahkonen – Kuva © Robert Seger
19.5.2019

Helsingin Kaupunginteatteri pilotoi yhdessä Lippupisteen kanssa teatteriesityksen dynaamista hinnoittelua syksyllä 2019. Pilotointi tehdään studio Pasilassa syyskuussa ensi-iltansa saavan komedian Kolmen kimppa esityksissä.

Lippujen dynaaminen hinnoittelu on tuttu esimerkiksi matkustamisen ja urheilun saralla, ja Helsingin Kaupunginteatterin kokeilussa selvitetään nyt, kuinka teatteriyleisö ottaa vastaan mahdollisuuden valita lipunhintansa ostoajankohdan mukaan.

”Lipun hinta määräytyy näytännön täyttöasteen ja ostoajankohdan mukaan. Tarkoitus on mahdollistaa kaikille teatterista kiinnostuneille edullinen tapa nauttia kulttuurista, ja toisaalta palkita alennuksella ne teatterilipun hankkijat, jotka tekevät ostopäätöksensä varhain. Studio Pasila valikoitui pilotointiin, sillä katsomo on melko pieni, eikä siellä ole erikseen hinnoiteltuja katsomolohkoja”, sanoo markkinointipäällikkö Olli Eljaala. Kokeilun toivotaan vaikuttavan positiivisesti myös katsomoiden täyttöasteisiin. Dynaaminen hinnoittelu mahdollistaa maltillisen lipputulojen kasvattamisen huippusuosittujen esitysten osalta. ”Mikäli kiinnostus yksittäistä näytäntöä kohtaan nousee kovaksi, hinnassa tapahtuu nousua. Mikäli taas täyttöaste ei muutu esityspäivän lähestyessä, lipun hinta laskee”, Eljaala selvittää.

Dynaamisessa hinnoittelussa ei ole perinteisiä alennuksia esim. eläkeläisille ja opiskelijoille, vaan kaikilla ostajilla on tasapuolisesti mahdollisuus hyödyntää hinnoittelun tarjoamia etuja. Lippujen lähtöhinta on selvästi alhaisempi kuin normaali studio Pasilan lipun hinta (35 €). Tämän jälkeen algoritmi määrittelee kunkin näytännön lipun hintaa kysynnän mukaan 10 € ja 50 € välillä. Ryhmälippujen varaajilla on halutessaan edelleen mahdollisuus asioida teatterin myyntipalvelussa perinteistä kiinteää hinnoittelua soveltaen.

Kolmen kimppa saa ensi-iltansa studio Pasilassa 12. syyskuuta. Ranskalaisen Clément Michelin kirjoittaman komedian ohjaa Liisa Mustonen, ja sen rooleissa nähdään huikea, nuori näyttelijäkolmikko Elina Hietala, Jarkko Niemi ja Olli Rahkonen.

Liput