Saavutettavuustyökalut

Onko sinulla vielä liput peruttuun esitykseen? Muistathan vaihtaa lippusi uusiin tai hakea hyvitystä - tee se nyt täyttämällä hyvityslomake täällä!
Helsingin Kaupunginteatteri

Hyvää Maailman teatteripäivää!

Helsingin Kaupunginteatteri – suuren näyttämön katsomo – kuva Miika Storm
26.3.2021

Teatteritaidetta vuosittain juhlistavaa Maailman teatteripäivää vietetään jälleen lauantaina 27.3.2021. Maailman teatteripäivän julistuksen on tänä vuonna kirjoittanut brittiläinen tähtinäyttelijä Helen Mirren.

 

Maailman teatteripäivän julistus 2021

”Esittävät taiteet elävät kovia aikoja. Monet taiteilijat, käsityöläiset ja tekniset työntekijät ovat joutuneet kamppailemaan alalla, joka jo muutenkin on täynnä epävarmuutta.

Kenties juuri jatkuvassa epävarmuudessa eläminen on auttanut heitä nokkeluudellaan ja rohkeudellaan selviytymään pandemiasta muita paremmin.

Näissä uusissa olosuhteissa heidän mielikuvituksensa on saanut aikaan kekseliäitä, viihdyttäviä ja tunteikkaita tapoja kommunikoida, myös internetin välityksellä.

Ihmiset ovat kertoneet toisilleen tarinoita niin kauan kuin he ovat olleet tällä planeetalla. Hieno teatterikulttuurimme tulee elämään täällä yhtä kauan kuin mekin.

Kirjoittajien, suunnittelijoiden, tanssijoiden, laulajien, näyttelijöiden, muusikoiden ja ohjaajien luovuus ei koskaan tule tukahtumaan. Tämä luovuus tulee pian uusin voimin kukoistamaan ja auttamaan meitä ymmärtämään paremmin maailmaa, jonka yhdessä jaamme.

Maltan tuskin odottaa!”

Helen Mirren

Maailman teatteripäivän julistus ruotsiksi

Maailman teatteripäivän julistus englanniksi

Lue lisää Maailman teatteripäivästä TINFOn verkkosivulta.

#maailmanteatteripäivä
#worldtheatreday
#världsteaterdagen