Saavutettavuustyökalut

Onko sinulla vielä liput peruttuun esitykseen? Muistathan vaihtaa lippusi uusiin tai hakea hyvitystä - tee se nyt täyttämällä hyvityslomake täällä!
Helsingin Kaupunginteatteri

Hyvää tanssin päivää!

29.4.2021

Kansainvälisen tanssin päivän julistus 2021:

 

Kaikki lähtee liikkeestä – siitä vietistä, joka on meillä kaikilla. Tanssi on kommunikoinniksi jalostunutta liikettä. Vaikka virheetön tekniikka on hienoa katseltavaa, pohjimmiltaan oleellista on tanssijan kyky ilmaista. Tanssijoina tavoittelemme jatkuvasti näitä unohtumattomia ilmaisun hetkiä. Riippumatta siitä, mikä tanssilaji on kyseessä, juuri tätä ydintä kohti kukin tanssija omalla tavallaan pyrkii.

Nyt kun emme yhtäkkiä voikaan esiintyä, kun teatterit on suljettu ja festivaalit peruttu, joudumme seisahtumaan. Ei fyysistä kontaktia. Ei esityksiä. Ei yleisöjä. Tanssiyhteisö ei aikoihin ole ollut näin haastavassa tilanteessa: miten säilyttää motivaatio ja ylipäänsä löytää syy olemassaololle? Kun meiltä otetaan pois jotakin hyvin arvokasta, näemme, miten elintärkeää ja välttämätöntä se on – ja miten paljon se yhteisölle merkitsee.

Usein tanssijoita ylistetään heidän fyysisistä kyvyistään, mutta se, mikä meitä todellisuudessa kannattelee, on mielen vahvuus. Uskon, että tämä tanssijoiden erityinen fyysisen ja psyykkisen notkeuden sidos auttaa meitä selviytymään sekä jatkamaan tanssimista ja inspiroitumista.

 

Friedemann VOGEL,

Ballet Dancer

(Suomentanut Tanssin tiedotuskeskus 12.4.2021.)