Helsinki Dance Company - Company

Helsinki Dance Company

company

Vuonna 1973 toimintansa aloittanut Helsinki Dance Company tunnettiin aiemmin nimellä Helsingin Kaupunginteatterin Tanssiryhmä.

Ryhmä koostuu 12 loistavasta tanssijasta, jotka edustavat alansa kiistatonta parhaimmistoa. Puolet ryhmästä esiintyy yksinomaan HDC:n kiertueohjelmistossa olevissa esityksissä ja toinen puoli myös Kaupunginteatterin muissa tuotannoissa.

Nykyisen taiteellisen johtajan, koreografi Jyrki Karttusen kaudella ryhmä profiloituu tyylillisesti tanssiteatteriin. Painopisteinä ovat myös lapsille ja nuorille suunnatut esitykset sekä yleisötyö.

Ryhmän pyrkimyksenä on tarjota laadukkaita tanssiesityksiä yleisölle. Tanssitaide tarjoaa usein turvallisen paikan kokea positiivista hämmennystä ja uudelleenarvioida koettua olemassaoloa. Toisaalta joskus on mukava vain istua hiljaa ja kokea livenä loistavien tanssijoiden kehojen välittämiä tunteita.

Koska tapoja nähdä tanssi on vähintään yhtä monta, kuin tapoja tehdä sitä, sen kuvaileminen sanoin ei oikein onnistu. Se on koettava, elettävä ja aistittava. Tule siis itse paikan päälle Helsinki Dance Companyn esityksiin, kokemaan ne omalla tavallasi.

 

 

Jemina - The Great American Show
Trailer

Helsinki Dance Company

Helsingin Kaupunginteatteri
Ensi Linja 2, 00530 Helsinki

TAITEELLINEN JOHTAJA Jyrki Karttunen

TUOTTAJA Marinella Jaskari

tel: +358 9 3940 318
mobile: +358 50 567 1814

e-mail: etunimi.sukunimi@hkt.fi