Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Tove Jansson, sarjakuvapiirtäjä (Sidor av Tove) 19.11.2022

3.11.2022

Kris och katastrof i Mumindalen –esitys on saanut riemastuneen vastaanoton lokakuisen ensi-iltansa jälkeen. Esitys perustuu Tove Janssonin alkuperäissarjakuviin 1950-luvulta ja 19. marraskuuta Lilla Teaternissa järjestetään Janssonin sarjakuville pyhitetty tapahtuma.

Tapahtuman aikana näyttämöllä keskustellaan Janssonin sarjakuvataiteesta. Minkälaista yhteiskuntasatiiri oli, kun sarjat alunperin julkaistiin, entä millaista sarjakuvasatiiri on nykyään? Millaista on tehdä teatteria sarjakuvasta? Miltä tuntuu näytellä Tovea teatterissa, elokuvissa ja äänikirjoissa? Ja minkälainen Lilla Teaternin ja muumitarinoiden yhteinen historia on?

Iltapäivän aikana Janssonin sarjakuvataiteen äärelle kokoontuvat ohjaaja Jakob Höglund, näyttelijä Alma Pöysti, sarjakuvapiirtäjä Ulla Donner, Ny Tid-lehden päätoimittaja Janne Wass, kirjailija Philip Teir sekä brittiläinen Tove Jansson-asiantuntija, sarjakuvahistoroitsija Paul Gravett. Keskustelun moderoijana toimii Andrea Reuter. Lisäksi Kris och katastrof i Mumindalen – esityksen nukettajat Reetta Moilanen, Elena Rekola ja Riina Tikkanen vierailevat tapahtumassa.

Tove Jansson, sarjakuvapiirtäjä tapahtuma Lilla Teaternissa, la 19.11 klo 13-16 (sis tauko). Tapahtumaan on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Ilmoittautua voi täällä. Tapahtuma on ruotsin- ja englanninkielinen.