Saavutettavuustyökalut

HARRIHARRIN SEIKKAILUT – EPISODI 3 ENSI-ILTA 19.05.2022 20:00

5.4.2022

NYKYESITYKSEN NÄYTTÄMÖ
Harold Hejazi: Harriharrin seikkailut – Episodi 3

Esitysajat:
To 19.5. klo 20, studio Pasila
Pe 20.5. klo 19 studio Pasila
La 21.5. klo 19 studio Pasila

Studio Pasilan aulassa nähtävänä näinä esityspäivinä Ignacio Peréz Perézin installaatio.

Harold Hejazin videopeliesitys seuraa Harriharrin elämää Helsingissä. Pelin päähahmo Harriharri juuri saapunut Suomeen ja toivoo saavansa uusia ystäviä sekä lämpimän vastaanoton uuteen kulttuuriin. Harriharri luottaa itseensä ja kykyihinsä toimia myös osana paikallista taidemaailmaa. Kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin Strömsössä.
Pelissä Harriharri joutuu tutustumaan suomalaiseen kulttuuripolitiikkaan hämmentävillä tavoilla, jotka murskaavat hänen naiivin kuvansa Suomesta. Ponnisteluista huolimatta hän kohtaa jatkuvia vastoinkäymisiä pyrkiessään suomalaisen yhteiskunnan jäseneksi. Pelin vaikeimmilla tasoilla Harriharrin täytyy taistelella byrokratian koneistoa ja sosiaalisen syrjäyttämisen rakenteita vastaan.

Harriharri ei saa luovuttaa!
Videopeliesityksen kerronta tapahtuu vuorovaikutteisen elokuvan sekä improvisoidun rapin ja laulun keinoin. Jokainen esitys on uniikki kokemus, sillä yleisö voi vaikuttaa pelin kulkuun. Liity Harriharrin seuraan hiphopfantasiaseikkailuun!

Pelin konsepti ja esitys: Harold Hejazi
Pelin kehittäminen: Mikael Jaakkola & Rolands T?ss
Äänisuunnittelu: Eliel Tammiharju
Kuva: Santiago Miettinen
Teosta tukee: Taiteen Edistämiskeskus ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu

Harold Hejazi, tuttavallisemmin myös Harri, on Helsingissä asuva kanadalainen taiteilija ja pelisuunnittelija. Töissään hän hyödyntää pelillistettyjä esitysmuotoja tutkiakseen erilaisia yhteiskunnallisia teemoja, kuten etnisyyttä, yhteiskuntaluokkia, kollektiivista muistia sekä ihmisten välistä dynamiikkaa.
Studio Pasilassa vuosina 2022 ja 2023 nähtävä Nykyesityksen näyttämö -pilottihanke tuo nykyesityksen erilaisia muotoja osaksi Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistokokonaisuutta. Nykyesityksen näyttämön toiminta jakautuu vierailunäyttämöön sekä kantaesityksiin ja niiden valmistamiseen suunnattuihin näyttämöresidensseihin.