Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

HILJAISET SILLAT ENNAKKO 11.03.2022 19:00

22.1.2022

HILJAISET SILLAT
Neljä päivää, jotka muuttivat kaiken
PIENI NÄYTTÄMÖ – Eläintarhantie 5

Ensi-ilta 29.1.2022
Kesto varmistuu ensi-iltaviikolla

Yksinäinen maailmanmatkaaja, valokuvaaja Robert Kincaid saapuu Madisonin piirikuntaan Iowaan kuvaamaan puusiltoja. Hän kohtaa maatilan emäntä Francesca Johnsonin, osaansa hiljaa tyytyneen naisen.

Francescan ja Robertin välille syttyy elämää suurempi rakkaus, jonka he elävät läpi neljän päivän aikana. Noiden neljän päivän jälkeen molempien elämä on peruuttamattomasti toisin.

Näytelmän keskiössä on Francesca: 67-vuotias äiti, jolla on salaisuus. Järisyttävä rakkaustarina yli kaksikymmentä vuotta sitten herätti hänet eloon, mutta Francesca valitsi perheen ja arjen, kätki muiston elämää suuremmasta rakkaudesta sisälleen.

Teos on ollut pieni suuri teos maailmalla: pieni kustantamo julkaisi sen ilman suuria odotuksia, mutta se saavutti yllättäen valtavan suosion, ja kaikki painokset myytiin loppuun. Elokuvan myötä suosio räjähti maailmanlaajuiseksi, ja romaanin tapahtumapaikoille tehtiin pyhiinvaellusmatkoja. Pienellä näyttämöllä nähdään uusi näytelmäsovitus Robert James Wallerin menestysromaanin (1992) pohjalta.

Hiljaiset sillat muistuttaa, että jokaisella on tarina, monella on salaisuuksia ja kaikilla meillä on haaveita.

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Agency North.