Saavutettavuustyökalut

HOPEASIJA 21.05.2022 12:00

5.4.2022

NYKYESITYKSEN NÄYTTÄMÖ
Biitsi: Hopeasija

Esitysajat:
Pe 20.5. klo 15-18.30. Kauppakeskus Tripla, yksityisasunto. Esitykset puolen tunnin välein.
La 21.5. klo 12-18.30. Kauppakeskus Tripla, yksityisasunto. Esitykset puolen tunnin välein.
Su 22.5. klo 12-18.30. Kauppakeskus Tripla, yksityisasunto. Esitykset puolen tunnin välein.

Vapaa pääsy, mutta pääsylippu tarvitaan. Tarkemmat saapumisohjeet lipussa. Paikalla tulee olla lippuun merkityn ajan alkaessa.

Tilassa kaikuvat isovanhemman muistot, ja ruudulla vanhempi piirtää, koska muuta tapaa kommunikoida ei enää ole. Miten käy itseilmaisun, kun Alzheimer muuttaa persoonallisuuden täysin? Jos emme tavoittelekaan kultaa vaan hopeaa, tuleeko kilpailun kuumentaneesta yhteiskunnastamme tasa-arvoisempi? Miten kauneutta tehdään, millä voimin ja kenen ehdoilla?

Teos on rakennettu Tripla-kauppakeskuksessa sijaitsevaan yksityisasuntoon. Kukin yleisön jäsen varaa itselleen vierailuajan, jonka kesto on 30 minuuttia. Installaatioon mahtuu yhtä aikaa neljä vierailijaa.

Hopeasija on jatkoa kriitikoiden ja yleisön suitsuttamalle Hopeakulttuuri-radioesseelle, jossa Biitsi käsitteli vanhenevaa Suomea ja tulevaisuuden seniorikulttuuria.

Biitsi on Heidi ja Kaino Wennerstrandin vuonna 2015 perustama taiteilijaduo. Biitsi luo esityksiä, musiikkia ja taideteoksia. He ovat tehneet yhteistyötä mm. Pykärin, Azar Saiyarin ja Frame Finlandin kanssa. Heidi opiskelee taiteen ohella terapia-alaa. Kainolle myönnettiin vuonna 2021 mediataiteen valtionpalkinto.
In english

Studio Pasilassa vuosina 2022 ja 2023 nähtävä Nykyesityksen näyttämö -pilottihanke tuo nykyesityksen erilaisia muotoja osaksi Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistokokonaisuutta. Nykyesityksen näyttämön toiminta jakautuu vierailunäyttämöön sekä kantaesityksiin ja niiden valmistamiseen suunnattuihin näyttämöresidensseihin.