Saavutettavuustyökalut

KAKSIVÄRINEN FUUGA ENSI-ILTA 12.10.2020 19:00

13.5.2020

Yhteistuotantona Carl Knif Companyn kanssa
Kaksivärinen fuuga
Musiikin ja tanssin ikiaikaisesta suhteesta

Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5
Ensi-ilta 19.3.2020
Kesto varmistuu ensi-iltaviikolla!
Opiskelijalippu 15,50 € (ma-to), Eläkeläislippu 28 € (ma-to), Peruslippu 31 €

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn (HDC) ja Carl Knif Companyn (CKC) yhteistuotanto Kaksivärinen fuuga on liikkeellinen tutkielma musiikin ja tanssin ikiaikaisesta suhteesta.

Carl Knifin koreografiassa tanssilliset ja improvisaatioon perustuvat menetelmät kohtaavat Dmitri Šostakovitšin musiikin. Šostakovitšin pianolle säveltämien preludien ja fuugien tarkka muotokieli törmäytetään tanssijoiden rikkaasti rönsyilevään ilmaisuun.

Seitsenhenkinen esiintyjäkaarti koostuu HKT:n tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn sekä CKC:n virtuoosimaisista tanssijoista. Tanssija ja koreografi Carl Knif on toiminut yli kymmenen vuotta freelance-tanssijana mm. Tero Saarisen teoksissa ennen kuin perusti oman ryhmänsä 2012. Omien tuotantojensa lisäksi Knif on tehnyt yhteistuotantoja ja tilausteoksia sekä vieraillut koreografina ja ohjaajana mm. Svenska Teaternissa. Knifin teoksia on nähty kotimaan lisäksi noin kymmenessä maassa.

Taiteilijatapaaminen lipun ostaneille esityksen jälkeen 21.3., 2.4., 20.4. ja 28.4.

Tilaisuuden vetää tanssikirjoittaja ja tanssin tutkija Tiina Suhonen. Keskustelemassa ovat koreografi Carl Knif ja teoksen Kaksivärinen fuuga tanssijoita ja taiteellisia suunnittelijoita.

Tekijät
Jonna Aaltonen
Jyrki Kasper
Pekka Louhio
Heidi Naakka
Mikko Paloniemi
Terhi Vaimala
Eero Vesterinen

Carl Knif
Koreografia

Karoliina Koiso-Kanttila
Pukusuunnittelu

Janne Hast
Äänisuunnittelu

William Iles
Valosuunnittelu ja skenografia

Milja Mensonen
Naamiointi

Lisätiedot