Saavutettavuustyökalut

KOHTAAMISIA & LAST HURRAH 12.08.2022 19:00

5.4.2022

NYKYESITYKSEN NÄYTTÄMÖ
Helsingin Feministinen Salaseura: Kohtaamisia
Sara Grotenfelt: Last Hurrah

Huom! Teoslipulla pääsy molempiin esityksiin: Helsingin Feministinen Salaseura: Kohtaamisia sekä Sara Grotenfelt: Last Hurrah

Esitysajat:

Studio Pasila
ti 9.8.2022 klo 19, ensi-ilta
to 11.8.2022 klo 19
pe 12.8.2022 klo 19
la 13.8.2022 klo 14
la 13.8.2022 klo 19
ma 15.8.2022 klo 19

Helsingin Feministinen Salaseura: Kohtaamisia

Mistä puhuisit, jos saisit tehdä sen vieraan kehon välityksellä? Kohtaamisia on sarja keskusteluita, joissa yleisö seuraa kasvottomina pysyvien ihmisten tapaamista esiintyjien välityksellä.

Lavalla yleisö näkee kaksi esiintyjää, lainakehoa. Nämä esiintyjät on yhdistetty kuulokkeiden ja mikrofonien välityksellä katsojilta piilossa pysyviin kohtaajiin. Lainakehot toistavat sanasta sanaan kaiken, mitä sokkokohtaajat sanovat. Nämä sokkokohtaajat eivät koskaan tapaa toisiaan, tai yleisöä, kasvotusten – ainoa vuorovaikutus tapahtuu lavalla, lainakehojen välityksellä.

Kohtaamisia on kiinnostunut vallan, representaation, anonymiteetin ja empatian kysymyksiä. Entä jos kasvottomuus olisikin väline intiimiin kanssakäymiseen? Kuinka toista voi edustaa? Onko edustaminen sama asia kuin esittäminen?

Helsingin Feministinen Salaseura on taidekollektiivi, joka tuottaa esityksiä ja muita ulostuloja vaihtelevilla kokoonpanoilla. Kohtaamisia on jatkoa Mad House Helsingissä vuonna 2018 ensi-iltansa saaneelle Ensikohtaamiselle.

Työryhmä: Laura Eklund Nhaga, Katri Naukkarinen, Amanda Palo, Olga Palo, Sophia Wekes

In english

Sara Grotenfelt: Last Hurrah

Last Hurrah on juhlaesitys, jossa karkeloinnin erilaiset tunteelliset puolet nousevat esiin. Esityksessä juhlakalun, eli pääesiintyjän, ruumiilliset olotilat ja niiden johdattelemat mielleyhtymät nostavat tyhjyyden tunteen ja vaivaantuneisuuden näyttämölle. Juhlabiisit ja yleisölle jaettujen käärmepillien konsertto luovat jännitteisen tunnelman, jonka puitteissa esiintyjä yrittää kaikin tavoin olla vieraillensa mieliksi.

Sara Grotenfelt on esiintyjä ja koreografi, joka työskentelee tanssin, performanssin ja esitystaiteen alueilla. Hän on taiteellisessa työssään kiinnostunut tunteella ladattujen kuvien ja assosiaatioketjujen rakentamisesta koreografian keinoin. Saran teoksia on esitetty mm. Stockholm Fringe -festivaalilla, Helsingin Taidehallissa, Kööpenhaminan oopperatalossa ja internetissä. Esiintyjänä Sara on toiminut mm. W A U H A U S -kollektiivin, Blaue Fraun, Eleanor Bauerin ja Frédéric Giesin teoksissa.

In english