Saavutettavuustyökalut

KOLME TEOSTA KONTAKTISTA ENSI-ILTA 02.03.2022 19:00

18.1.2022

Studio Pasilassa ensi-iltansa saa kolmen eri tavoilla kontaktia ja fyysisyyttä käsittelevän teoksen kokonaisuus, jossa nähdään kantaesitykset Helsinki Dance Companylle Sari Palmgrenilta ja Mirva Mäkiseltä, sekä Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa yhteistyössä toteutettava duetto Saku Mäkelältä ja Riia Kivimäeltä. Tanssitaide ja nykysirkus törmäävät virtuoosisten esiintyjien käsittelyssä!

Soidinmenot

Soidinmenot ovat monimutkainen, monia aisteja käyttävä järjestelmä, joka valmistaa sellaiseen fysiologiseen vireeseen, että parinvalinta on mahdollista. Teoksen pohjavireenä on koko elämänsä kumppaniaan huhuileva yksinäinen, jonka partneria ei koskaan löydy, sillä muut ovat alueelta jo kuolleet sukupuuttoon.Sari Palmgren on työskennellyt parikymmentä vuotta koreografina ja tanssijana Suomessa ja ulkomailla, viimeisimpänä Zodiak – Uuden Tanssin keskuksen housekoreografina 2019-2021. Palmgrenin viimeiset teokset ovat käsitelleet ihmisen luontosuhdetta, eläimellistä puolta, kuolevaisuutta ja ympäristön tilaa. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, teatterin, site-specific esitysten ja yhteisötaiteen parissa.

Tanssijat: Inka Tiitinen, Justus Pienmunne, Pekka Louhio ja Mikko Paloniemi
Koreografia: Sari Palmgren
Lavastus ja pukusuunnittelu: Elina Kolehmainen
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Äänisuunnittelu: Sami Tammela
Naamioinnin suunnittelu: Henri Karjalainen

Luodos

Luodos on kolmen tanssijan ja muusikon kudelma kontaktiin liittyvien merkitysten muodostumisesta ja niiden purkautumisesta. Teoksen liikemateriaalina käytetty kontakti-improvisaatio tarkoittaa kahden tai useamman henkilön kanssa syntyvää fyysistä dialogia. Tanssijoiden liike on suhteessa fyysisiin lainalaisuuksiin, kuten painovoimaan, liikevauhtiin ja kitkaan, sekä muusikon luomaan äänelliseen avaruuteen.
Mirva Mäkinen on laaja-alaisesti tanssitaiteen kentällä toimiva opettaja, tanssija ja koreografi. Hän valmistui tanssitaiteen tohtoriksi vuonna 2018. Mäkinen on uransa aikana esiintynyt ja kouluttanut noin 40 eri maassa. Luodos on kolmen tanssijan ja muusikon kudelma kontaktiin liittyvien merkitysten muodostumisesta ja niiden purkautumisesta. Teoksen liikemateriaalina käytetty kontakti-improvisaatio tarkoittaa kahden tai useamman henkilön kanssa syntyvää fyysistä dialogia. Tanssijoiden liike on suhteessa fyysisiin lainalaisuuksiin, kuten painovoimaan, liikevauhtiin ja kitkaan, sekä muusikon luomaan äänelliseen avaruuteen.
Mirva Mäkinen on laaja-alaisesti tanssitaiteen kentällä toimiva opettaja, tanssija ja koreografi. Hän valmistui tanssitaiteen tohtoriksi vuonna 2018. Mäkinen on uransa aikana esiintynyt ja kouluttanut noin 40 eri maassa.

Tanssijat: Jyrki Kasper, Misa Lommi ja Heidi Naakka
Koreografia: Mirva Mäkinen
Muusikko: Tapani Rinne
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Lavastus ja pukusuunnittelu: Elina Kolehmainen

Cirko & RISA esittävät: GLG

GLG on surrealistinen matka, jolla kaksi ihmistä törmää, kietoutuu ja päästää irti omista, toisen ja ympäristön rajoista. Inhimillisyyden koukeroissa uskaliaasti tasapainoileva teos vie katsojan kohti tuntematonta määränpäätä, jossa vaikutteet kuvataiteista, nykytanssista ja nykysirkuksesta sulautuvat yhteen rakentaen kerros kerrokselta uusia merkityksiä.
RISA (Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä) yhdistää tanssin ja pariakrobatian pohjalta kahden erilaisen taiteilijan yhdessä luoman liikekielen saumattomaksi kudelmaksi. Ennen kokemattomille poluille päädytään, kun tanssi kurottaa kohti uusia ulottuvuuksia ja kohtaa akrobatian.

Konsepti, koreografia ja esiintyjät: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Äänisuunnittelu: Sami Tammela
Puku- ja lavastesuunnittelu: Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Puku- ja lavastesuunnittelun konsultaatio: Elina Kolehmainen
Puvustuksen ja lavastuksen toteutus: Outi Lehto, Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä
Dramaturgi: Jarkko Lehmus

GLG on yhteistuotanto Cirko – Uuden sirkuksen keskuksen kanssa. Teoksen luomista on tukenut myös La Briqueterie – CDCN Val-de-Marne.