Saavutettavuustyökalut

PÄIVÄNI MURMELINA 22.09.2020 19:00

21.4.2020

Danny Rubin – Tim Minchin
PÄIVÄNI MURMELINA
Musikaalikomedia

Suuri näyttämö – Eläintarhantie 5
Ensi-ilta 27.8.2020

Kuinka sinä viettäisit päivän jonka tietäisit toistuvan uudelleen ja uudelleen?

Tv:stä tuttu, itsekeskeinen säämies Phil Connors lähetetään vastalauseistaan huolimatta syrjäiseen tuppukylään raportoimaan perinteisestä tapahtumasta, Murmelipäivästä. Jotakin tapahtuu, ja kauhukseen Phil tajuaa heräävänsä aina uudestaan samaan aamuun. Päivät toistuvat samanlaisina, samat rasittavat tyypit tulevat aina vastaan: yli-iloinen hotellivieras, kahvia tyrkyttävä emäntä, rahaa kerjäävä ukko, hanakka vakuutusmyyjä. Mutta onhan siinä myös puolensa, kun tietää tapahtumat ennalta – voi varastella vailla huolta kiinnijäämisestä, tietää mitkä iskurepliikit toimivat, voi elää leveästi ja hurjastella mielin määrin.

Loopissa eläminen saattaa hetken aikaa tuntua hauskalta, kun teoilla ei ole seurauksia, ja aamulla kaikki on ennallaan ja alkaa alusta. Miten tilanteesta voi hyötyä itse, tai voisiko siitä olla apua myös muille? Toistuvien päivien aikana Phil ehtii tutustua pikkukaupungin asukkaisiin ja erityisesti uuteen työkaveriinsa, tv-tuottaja Rita Hansoniin. Mitä kaikkea täytyykään tapahtua, ennen kuin Phil on valmis heräämään uuteen aamuun?

Oppiiko Phil arvostamaan elämää? Kykeneekö egoistinen työnarkomaani avartamaan elämänkatsomustaan, ja huomioimaan ympäröivän todellisuuden? Voiko jokainen päivä olla uusi ja elämisen arvoinen?

Kulttimaineeseen kohonnut ja maailman parhaimpien elokuvien joukkoon listattu Päiväni murmelina -elokuva (Groundhog Day) sai ensi-iltansa musikaalina vuonna 2016 Lontoossa, ja oli heti valtava menestys. Broadwaylle musikaali saapui seuraavana vuonna, ja nyt on vuorossa Helsingin valloitus. Ohjauksesta vastaa Suomen todellinen musikaalikomeetta Samuel Harjanne – mies Kaupunginteatterin edellisten megamenestysten Kinky Boots ja Pieni merenneito takaa.

Päiväni murmelina on musikaalikomedia, jonka haluat nähdä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Esitysoikeuksia valvoo Music Theatre International (Lontoo).

Esityskieli: suomi

Tekijät

Rooleissa: Lari Halme, Maria Lund, Chris Bewsher, Henrik Hammarberg, Riitta Havukainen, Heljä Heikkinen, Sofia Hilli, Mikko Jokinen, Annamaria Karhulahti, Kirsi Karlenius, Jyrki Kasper, Selma Kauppinen, Lauri Ketonen, Pertti Koivula, Paavo Kääriäinen, Kai Lähdesmäki, Martti Manninen, Matti Myllyaho, Unto Nuora, Arne Nylander, Sonja Pajunoja, Mikko Paloniemi, Tiina Peltonen, Pihla Pohjolainen, Antti L. J. Pääkkönen, Raili Raitala, Emilia Saarinen, Teemu Sytelä, Inka Tiitinen, AnttiTimonen, Sami Uotila, Tuomas Uusitalo, Mikko Vihma, Juha Antikainen

Tim Minchin
Musiikki ja laulujen sanat

Danny Rubin
Käsikirjoitus

Samuel Harjanne
Ohjaus

Reita Lounatvuori
Suomennos

Hanna Kaila
Suomennos

Peter Ahlqvist
Lavastus

Simon Hardwick
Koreografia

Eeva Kontu
Kapellimestari

Elina Kolehmainen
Puvut

Palle Palmé
Valosuunnittelu

Kai Poutanen
Äänisuunnittelu

Maija Sillanpää
Naamiointi

Henna Piirto
Dramaturgi

Lisätietoja