Saavutettavuustyökalut

SAITURIN JOULU / SHEDHELSINKI 11.12.2021 18:00

11.8.2021

ShedHelsinki
Saiturin joulu

Uusi musiikkinäytelmä vanhasta klassikosta

Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5
Ensi-ilta 8.12.2021
Noin 5-vuotiaasta ylöspäin

Helsingin Kaupunginteatterin lasten ja nuorten Shed-teatteriryhmän tämän vuoden joulunäytelmän inspiraationa on toiminut Charles Dickensin klassikkoteos Saiturin joulu, jonka pohjalta ohjaaja Heikki Sankari ja säveltäjä Tuomas Kesälä ovat luoneet uuden, jouluisen musiikkinäytelmän.

Saiturin joulu sijoittuu 1800-luvun Englantiin, jossa köyhien lasten elämä oli kovaa. Lapsityövoiman käyttö oli yleistä erityisesti puuvillatehtaissa, joissa lasten pienille käsille oli käyttöä lankakoneiden hoitamisessa ja puhdistamisessa.

Saiturin joulun tapahtumapaikkana toimii tehdas, jonka omistaa ilkeä ja pihi Saituri. Joulu on tulossa, mutta tehtaassa työskenteleville lapsille ei ole luvassa taukoa, eikä syötävää. Saituri haluaa kynsin ja hampain pitää tehtaan koneet käynnissä ja rahahanat kilisemässä. Lapset päättävät tehdä jotain ennen kuin Saituri vie koko kaupungin joulumielen. Mitä lapset keksivät?

Saadaanko kaupunkiin lopulta joulumieli, vai pyörivätkö lankatehtaan koneet entistäkin tiuhempaan tahtiin?

Rooleissa: Shedin lapset ja nuoret sekä Saiturina Eppu Salminen

**********

Shed-musiikkiteatteri antaa 9–19-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tehdä yhteistä joulumusikaalia Helsingin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa. Teatteriharrastuksen parissa lapset ja nuoret pääsevät paitsi näyttelemään myös tanssimaan ja laulamaan. Ryhmä toimii yhteistyössä ShedHelsinki Säätiön kanssa.

Tekijät

Heikki Sankari
Ohjaus ja käsikirjoitus

Tuomas Kesälä
Sävellys

Vilma Mattila
Lavastus ja pukusuunnittelu

Henri Karjalainen
Naamioinnin suunnittelu

Samuli Peltonen
Äänisuunnittelu

Teppo Saarinen
Valosuunnittelu

Sanna Niemeläinen
Dramaturgi