Saavutettavuustyökalut

THE LONGEST JOURNEY & OLO ENSI-ILTA 27.05.2022 18:00

5.4.2022

NYKYESITYKSEN NÄYTTÄMÖ
Ignacio Pérez Pérez: The Longest Journey
Eeva Juutinen: olO

Teoslipulla pääsy molempiin esityksiin: Ignacio Pérez Pérez: The Longest Journey sekä Eeva Juutinen: olO.

Esitysajat:

Ignacio Pérez Pérez: The Longest Journey
Pe 27.5. klo 18. studio Pasilan aula. Kesto n. 45 min.
La 28.5. klo 17. studio Pasilan aula. Kesto n. 90 min.

Eeva Juutinen: olO
pe 27.5.2022 klo 19, studio Pasilan sali. Kesto: 1 tunti
la 28.5.2022 klo 19, studio Pasilan sali. Kesto: 1 tunti

Ignacio Pérez Pérez: The Longest Journey

The Longest Journey on sooloesitys ja runollinen matka kohti itsensä löytämistä. Performanssitaiteilija Ignacio Pérez Pérez on ottanut työnsä lähtökohdaksi isältään saamansa vesiputousta esittävän postikortin. Kortti toimii esityksessä porttina, joka johdattaa intiimille ja ritualistiselle matkalle – siirtymän, siirtolaisuuden, sielunvaelluksen, rajojen ylittämisen ja uusien sisäisten maailmojen löytämisen hetkiin.

Installaatiota, maalaustaidetta, valokuvaa ja performanssia yhdistävä esitys tapahtuu studio Pasilan aulassa sekä kadulla sen edustalla. Esityksen nimi on saanut inspiraationsa Moshe Benarrochin runosta: “Pisin matka / on saapuminen sinne / missä olet”.

Ignacio Pérez Pérez on Suomessa asuva venezuelalainen, nomadinen kuvataiteilija. Hän tutkii elämää saapumisena sinne, missä jo olemme. Pérez Pérez tarkastelee maallisen mietiskelyn keinoin toiseuden kokemusta sekä erillisyyttä arkisena muutoksen tilana. Hänen työnsä on ritualistisella tavalla leikkisää; hän yhdistää työskentelyssään performanssia, katuvalokuvausta, kävelytaidetta ja sosiaalista kanssakäymistä.

In english

Eeva Juutinen: olO

Koreografi Eeva Juutisen olO on näyttämöteos, joka hahmottaa olemisen rytmejä. Se pohjautuu Juutisen puolitoista vuotta kestäneeseen kasvien ja kukkien kuivausprosessiin, joka inspiroi häntä tutkimaan kehon elävyyttä ja kuolevaisuutta. Teoksessa runous toimii teatterissa ja ruumissa läsnäolevan illuusion ja arkipäiväisen välisenä yhteytenä.

olO leikittelee suurien ja pienien näyttämöeleiden ja jännitteiden suhteilla, joita voi lähestyä niin runona, tanssina kuin ruumiillisena kokemuksena. Esityksessä tanssijat Terhi Hartikainen ja Maria Mäkelä liikkuvat intensiteettien ja intiimiyksien maastoissa. olO haluaa luoda tilaa katsojan assosiaatioille, kokemuksellisuudelle ja reflektioille, kutsuen määrittelemään ja nimeämään itseään eri tavoin. Eeva Juutinen on koreografi ja esiintyjä, joka on opiskellut koreografiaa ja tanssitaidetta Trinity Laban ja The Place -oppilaitoksissa Lontoossa, P.A.R.T.S. Research Studios -ohjelmassa Brysselissä ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa Helsingissä. Juutisen koreografisia työkaluja ovat liikepraktiikkojen ohella kirjoittaminen ja hengitys. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat erilaisuus, intiimiys, affekti ja intensiteetti sekä kehon ja ympäristön väliset suhteet. olO on Eeva Juutisen taiteellinen opinnäyte Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun koreografin maisteriohjelmaan, jonka kantaesitys oli elokuussa 2021.

In english

Koreografia: Eeva Juutinen
Tanssijat: Maria Mäkelä ja Terhi Hartikainen
Lavastus ja pukusuunnittelu: Helka Saariniemi
Äänisuunnittelu: Tony Sikström
Valosuunnittelu: Vilma Vantola
Parfyymi / tuoksu: Ayin De Sela
Kirjoittamisen ohjaus, editointi ja järjestäminen: Eeva Juutinen
Kirjoittaminen: työryhmä
Mentori: Elina Pirinen
Valokuvat: Katri Naukkarinen

Studio Pasilassa vuosina 2022 ja 2023 nähtävä Nykyesityksen näyttämö -pilottihanke tuo nykyesityksen erilaisia muotoja osaksi Helsingin kaupunginteatterin ohjelmistokokonaisuutta. Nykyesityksen näyttämön toiminta jakautuu vierailunäyttämöön sekä kantaesityksiin ja niiden valmistamiseen suunnattuihin näyttämöresidensseihin.