Saavutettavuustyökalut

KAIKKI KEVÄTNÄYTÄNTÖKAUDEN 2021 ESITYKSET PERUTTU. Koronatilanteen epävarmuuteen liittyen Helsingin Kaupunginteatteri peruu kaikki kevätnäytäntökauden 2021 esitykset. Olemme yhteydessä lippuja ostaneisiin ja varanneisiin asiakkaisiimme. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerossa (09) 394 022, ma-pe klo 9-16. Lue lisää!
Helsingin Kaupunginteatteri

Nuori Näyttämö -haku on käynnissä maaliskuun ajan

Helsingin Kaupunginteatteri – Nuori näyttämö -festivaali – Kallion lukio – Kuva © Aysha Lempeä
6.3.2020

Työväen Näyttämöiden Liiton (TNL) kolmatta kertaa järjestämä valtakunnallinen Nuori Näyttämö -hanke hakee maaliskuun 2020 aikana nuorten teatteriharrastajien ryhmiä toteuttamaan uusia näytelmiä kuuden ammattiteatterin tuella. Helsingin Kaupunginteatteri ja Suomen Kansallisteatteri yhdistävät jälleen voimansa ja järjestävät yhteisen pääkaupunkiseudun Nuori Näyttämö -festivaalin toukokuussa 2021 studio Pasilassa ja Vallilan Kansallisteatterissa.

”On hienoa päästä jatkamaan Nuoren Näyttämön tiimoilta 2016-2018 alkanutta hyvää yhteistyötä Kansallisteatterin kanssa. Nuori Näyttämö on ainutlaatuinen mahdollisuus nuorille teatterista kiinnostuneille, mutta myös meille ammattiteatterilaisille. Hankkeeseen on kirjoitettu kolme kiinnostavaa uutta näytelmää, jotka haastavat kokeilemaan monenlaisia näyttämöllisiä ratkaisuja”, iloitsee yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, joka vetää Nuorta Näyttämöä nyt kolmatta kertaa Helsingin Kaupunginteatterissa.

”Pitkäjänteinen työskentely nuorten kanssa tarjoaa meille teatterin ammattilaisille tuoreita näkökulmia taiteen tekemiseen ja ympäröivään maailmaan. Erinomaiset kokemuksemme edellisestä katselmuksesta ovat johtaneet siihen, että Kansallisteatteri on perustanut oman Nuorten Kansallisteatterin, Kantin”, kiittää Kansallisteatterin teatterikuraattori Pirjo Virtanen.

Nuori Näyttämö -hakuun voivat osallistua 13-19-vuotiaiden nuorten koulu- tai opiskelijaryhmät, valmiit harrastajaryhmät ja ihan uudet kokoonpanot. Ryhmällä on oma ohjaajansa, ja työskentelyä mentoroivat ammattiteattereissa työskentelevät teatterin ammattilaiset. Kaupunginteatterilta ja Kansallisteatterista lähtee molemmista mukaan kuusi taiteilijaa, joista jokainen toimii mentorina tai kummina yhdelle ryhmälle.

Uudet Nuori Näyttämö -näytelmät ovat Okko Leon Isukki, Otto Sandqvistin Flamingonpunainen unelma ja Katariina Nummisen Tyttömetsä sekä Englannin vastaavasta Connections-hankkeesta Harriet Brownin Kolme (Three), jonka suomennoksesta vastaa Jukka-Pekka Pajunen.

Pääkaupunkiseudun ryhmät hakevat yhteisellä hakemuksella Helsingin Kaupunginteatteriin ja Suomen Kansallisteatteriin. Myös pääkaupunkiseudun paikallinen Nuori Näyttämö -festivaali järjestetään toukokuussa 2021 yhteistyössä Kaupunginteatterin studio Pasilassa ja Vallilan Kansallisteatterissa.

Muut Nuori Näyttämö -teatterit ovat Lahden kaupunginteatteri, Kokkolan Kaupunginteatteri, Kouvolan Teatteri ja Turun Kaupunginteatteri.

Eri paikallisfestivaalien esityksistä valikoituva uusien näytelmätekstien juhlakatselmus, Nuori Näyttämö -päätösfestivaali järjestetään Suomen Kansallisteatterissa 28.-30.5.2021.

Hakuaika nuorten ryhmille on 1.3.-31.3.2020. Lisätietoja, Nuori Näyttämö -näytelmätekstit ja hakeminen osoitteessa https://tnl.fi/nuorinayttamo/.

Nuori Näyttämö -hakuvideo

Lisätietoja:
Helsingin Kaupunginteatteri, yleisötyövastaava Mirja Neuvonen, mirja.neuvonen@hkt.fi, 040 352 3969, viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Suomen Kansallisteatteri, teatterikuraattori Pirjo Virtanen, pirjo.virtanen@kansallisteatteri.fi, 050 374 2296, viestintäpäällikkö Mia Hyvärinen, mia.hyvarinen@kansallisteatteri.fi, 050 540 5062