Saavutettavuustyökalut

Turvallisesti teatteriin - katso ohjeistuksemme turvalliseen teatterikäyntiin täältä.
Helsingin Kaupunginteatteri

Päiväni murmelina on syksyn 2020 musikaalimme!

31.1.2020

Syksyn 2020 musikaalimme on suosittuun elokuvaan pohjautuva Päiväni murmelina (Groundhog Day, 2016). Tim Minchinin säveltämän ja sanoittaman ja Danny Rubinin käsikirjoittaman musikaalin ohjaa Suomen musikaalikomeetta Samuel Harjanne – mies menestysmusikaalien Kinky Boots ja Pieni merenneito takaa.Pikkukaupunkiin jumittuvasta säämiehestä kertovan musikaalikomedian päärooleissa nähdään Lari Halme ja Maria Lund.

Suunnittelijaryhmässä on mukana tuttuja tekijöitä HKT:n edellisistä suosikkimusikaaleista, mutta myös uusia nimiä. Suomennoksesta vastaavat Reita Lounatvuori ja Hanna Kaila. Koreografiat yli 30-henkiselle esiintyjäryhmälle suunnittelee englantilainen Simon Hardwick, ja 11-henkisen orkesterin kapellimestarina toimii Eeva Kontu. Lavastuksen on suunnitellut Peter Ahlqvist ja puvut Elina Kolehmainen. Valosuunnittelijana vierailee ruotsalainen Palle Palmé, ja äänisuunnittelija on Kai Poutanen. Naamioinnin suunnittelee Maija Sillanpää.

Bill Murrayn ja Andie MacDowellin tähdittämä Päiväni murmelina -elokuva (1993) on listattu maailman parhaimpien elokuvien joukkoon. Lontoossa vuonna 2016 ensi-iltansa saanut musikaalisovitus oli heti valtava menestys, ja se palkittiin parhaana uutena musikaalina Lawrence Olivier -palkinnolla. Broadwaylle musikaali saapui seuraavana vuonna, ja nyt vuorossa on Helsingin valloitus.