Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Pop up -studio Pasila esittelee nuoria kuvataiteilijoita

Odottajat, 2022 115cm x 100cm, öljy kankaalle Annamaari Hyttinen Kuva: Annamaari Hyttinen
13.4.2022

Studio Pasilan alakerran aulatilaan on toteutettu nuorten kuvataiteilijoiden ryhmänäyttely, joka on avoinna Jumala on kauneus -esitysten yleisölle. Näyttelyssä on mukana viisi uransa alkuvaiheessa olevaa kuvataiteilijaa Annamaari Hyttinen, Veera Kopsala, Erno Pennanen, Saimi Suikkanen ja Emma Vilppula.

Näyttely koostuu taiteilijoiden omakuvista, ihmisenkuvista ja arjen kuvauksista. Näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia, veistoksia ja reliefejä.

”Olen iloinen, että nuoret näyttämötaiteilijat saavat rinnalleen nuoren polven kuvataitelijoita aulanäyttelyn muodossa”, sanoo ohjaaja Kristian Smeds.

Näyttelyn avajaiset ovat 21.4.22 klo 17.00–18.30 studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5).
Avajaiset on kaikille avoin tapahtuma. Saman illan Jumala on kauneus -ennakkoesitystä klo 19 voi jäädä katsomaan teatterilipulla. Tervetuloa!

Näyttely avoinna Jumala on kauneus -esitysten yhteydessä 23.4. – 14.5.2022 teatterilipun ostaneille.

Näyttelyn on kuratoinut Veera Kopsala.

Jumala on kauneusesitys on osa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Helsingin Kaupunginteatterin kolmivuotista yhteistyötä, jossa näyttelijäntaiteen kolmannen vuosikurssin opiskelijat valmistavat esityksen studio Pasilaan yhdessä alan ammattilaisten kanssa.

Liput Jumala on kauneus -esitykseen.

 

Annamaari Hyttinen

Olen Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Juureni ovat Kainuussa ja Pohjois-Savossa. Tällä hetkellä opiskelen Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa maalauksen opetusalueella ja maalaan pääasiassa öljyväreillä. Opiskelin myös Vapaassa Taidekoulussa vuosina 2018–2020. Olen pitänyt neljä yksityisnäyttelyä, joista viimeisin oli maaliskuussa 2022 Galleria Rajatilassa Tampereella. Olen Helsingin Taiteilijaseuran ja Kajaanin Kuvataiteilijoiden jäsen.

Käsittelen taiteessani muun muassa erkaantumista, poissaoloa sekä kaipuuta yksinäisyyteen ja luontoon. Sekoitan maalauksissani havaintoon perustuvan todellisuuden muistoihin, uniin ja kuvitelmiin. Maalauksissani on usein myös viittauksia minulle tärkeisiin kappaleisiin, elokuviin tai kirjoihin.

 

Veera Kopsala

Työskentelen aktiivisesti niin kuvanveiston kuin näyttämöteosten parissa, ja minua kiinnostaa veistotöiden ja näyttämötyöskentelyn vaikutus toisiinsa. Työskentelyni ytimessä on ruumiillinen olemassaolo ja sen kuvaaminen. Käytän usein veistotöideni lähtökohtana esityksissä syntynyttä materiaalia. Näyttelyssä olevien teoksien puupohjat olen tehnyt yhteen liimaamalla määrämittaan sahattua mäntylankkua. Työstän teoksiani eri tekniikoita käyttäen: taltoilla, rälläkällä, sähkösahalla, sekä akryylimaaleilla, vesiväreillä, pigmenteillä ja puulakoilla maalaten.

Veera Kopsala (s.1991) valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen kandidaatiksi syksyllä 2019. Kandidaatin opintonsa hän räätälöi kolmen eri koulun opinnoista: Kuvataideakatemian tila-aikataiteen opinnoista, Teatterikorkeakoulun ohjauksen opinnoista, sekä Berliinissä HZT:n tanssi-, konteksti- ja koreografialinjan opinnoista. Parhaillaan hän viimeistelee maisterivaiheen opintoja Kuvataideakatemiassa.

 

Saimi Suikkanen

Teen teoksia pääosin maalaamalla öljyväreillä kankaalle tai paperille, kuvaten usein omaan elämääni liittyviä päiväkirjamaisia hetkiä, tai pieniä arkisia huomioita. Otan puhelimellani valokuvia, kirjaan ylös mietteitä ja vaivun unelmiini. Joskus jokin värisävy kiinnittää huomioni, kuten vihreät soijapavut nuudelikeitossa. Toisinaan taas jokin muistikuva tai aistikokemus johtaa maalauksen syntyyn. Herättelen huomioitani eloon kankaalla ja muovaan ne joksikin muuksi. Maalaan, mitä milloinkin huvittaa.

Saimi Suikkanen (s.1994, Imatra) on valmistunut kuvataiteilijaksi Saimaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2017 ja viimeistelee tällä hetkellä kuvataiteen maisterin opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

 

Erno Pennanen

Erno Pennanen (s. 1989) on maalari, jonka teosten keskiössä on ihminen. Hän käyttää työskentelyssään kuvaamiensa ihmisten valokuvia, jonka jälkeen maalaa ne kankaalle. Maalatessa ihmisen muotokuva hämärtyy ja figuuri ottaa uuden hahmon, josta tulee olennaisin osa teoksen dynamiikkaa. Maalauksissaan Erno pohtii myös väriä, sekä tieteen ja taiteen tekemisen rajoja. Läheltä katsottuna maalausten väripinnat muodostavat kerroksia, joista ohuimmat ovat kuin pintaan hierrettyjä värihiukkasverhoja.

Erno Pennanen viimeistelee parhaillaan maisteri opintojaan kuvataideakatemiassa. Hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2020. ”Jumala on kauneus” -näyttelyn lisäksi Erno osallistuu Kuvataideakatemian Kuvan Kevät 2022 maisteri näyttelyyn.

 

Emma Vilppula

Emma Vilppula (s. Helsinki 1994) on Helsingissä työskentelevä kuvanveistäjä. Hän on valmistunut Pekka Halosen Akatemiasta vuonna 2021. Vilppula työskentelee perinteisen kuvanveiston tekniikoiden parissa käsitellen pääsääntöisesti puuta ja keramiikkaa. Hänelle tärkeää työskentelyssä on käsin tekeminen ja materiaalin alkuperän tunteminen.

Näyttelyssä olevien teosten tekemisen aikaan hän on tutkinut paljon suomalaisia kansantarinoita ja mytologiaa. Veistokset kuvaavat erilaisia olentoja/hahmoja erinäisissä tilanteissa ja tapahtumissa. Hänen tekemisensä on kertovaa ja kuvailevaa, monitasoista sisältäen henkilökohtaisia ajatuksia ja tunteita. Teokset ovat silti pintapuolisin kepeitä ja hauskuuttelevia. Teosten kautta hän haluaa luoda katsojalle tilan ilahtua ja ajatella.