Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri

Jänis ja Vanki koulunpenkillä

Jänis ja Vanki koulunpenkillä on luokkahuone-esitys, jossa näytelmä saapuu juuri teidän kouluunne! Kiertävässä esityksessä yhdistyvät työpajatoiminta ja teatteriesitys osallistavalla ja innostavalla tavalla, elämyksellisyyttä unohtamatta. Tilaa esitysvierailu koulullenne!


Kaiken tarkoitus on porkkana, pukkihyppy ja… ystävyys!

Jänis ja Vanki koulunpenkillä on Jyrki Kiiskisen lastenkirjaan perustuva tarina siitä, kuinka ystävän vuoksi täytyy olla valmis tekemään ihan mitä tahansa. Vaikka menemään kouluun…
Utelias Vanki-pesukarhu tahtoo tietää kuinka suuri on avaruus ja mistä kaikki on saanut alkunsa. Nämä asiathan voi selvittää vain yhdessä ainoassa paikassa: koulussa. Siispä pesukarhu päättää ryhtyä koululaiseksi. Tämä aiheuttaa kuitenkin kauhunväristyksiä hänen parhaalle ystävälleen Jänikselle, joka lähtee pelastamaan ystävänsä pelottavalta koulun penkiltä. Esitys pohjautuu Jyrki Kiiskisen kirjoihin Jänis ja Vanki koulunpenkillä (Tammi, 2008) ja Jäniksen ja Vangin suuri matka (Tammi, 2005).

Jänis ja Vanki koulunpenkillä on kouluille tilattava luokkahuone-esitys. Esitys johdattaa luokan teatterileikkiin, jossa kahden näyttelijän (Leena Rapola, Marjut Toivanen) johdolla tavallinen koulupäivä muuttuu hassunhauskaksi satuhetkeksi, johon oppilaat ja opettajakin pääsevät osallistumaan!

Esitykseen liittyy opettajan materiaalipaketti esityksen tueksi. Esitys kestää yhden oppitunnin (45 minuuttia). Esitystilaksi toivomme luokkahuonetta, jossa on mahdollisuus videotallenteen katsomiseen (videotykki/tv), liitu- tai tussitaulu, pöytä sekä hieman esiintymistilaa luokan etualalla. Esitys on tilattavissa noin 25–60 katsojalle/esitys. 
Hinta 5 euroa/henkilö.

Jänis ja Vanki koulunpenkillä kiertueohjelmistossa syyskuusta 2017 alkaen!

Lisätietoja esityksestä: yleisötyövastaava Mirja Neuvonen mirja.neuvonen@hkt.fi, p. 040 352 3969.