Saavutettavuustyökalut

Tekijä työnsä äärellä

5.6.2023 20:00

Kaikki kevään Tekijä työnsä äärellä -lähetykset katsottavissa 5. kesäkuuta asti!

Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyö aloitti vuoden alussa livelähetyssarjan, jossa tavataan teatterin työntekijöitä keskellä työn arkea. Kevään aikana pääsimme kurkistamaan taiteellisen johtajan, tarpeistonsuunnittelijan, järjestäjän, asiakkuuspäällikön, näyttämömestarin, dramaturgin, valosuunnittelijan ja näyttelijän työhön. Alkavan kesän kunniaksi koko kevään lähetykset ovat katsottavissa 5. kesäkuuta asti HKT:n YouTube-kanavalla. 

Käy luvan kanssa vakoilemassa, miten teatterin taiteelliset maailmat syntyvät, miten ohjelmisto rakennetaan, mitä järjestäjä järjestää, miten 3D-näyttämölle suunnitellaan valoja, miten näyttelijä valmistautuu esitykseen ja mikä teatterin työntekijöiden mielestä on työssä parasta.

Mukana ovat:

Jakob Höglund, Lilla Teaternin taiteellinen johtaja
Mira Rokkanen, tarpeistonsuunnittelija
Mikko Peltoniemi, asiakkuuspäällikkö
Katiana Chatta, tuotantojärjestäjä
Timo Härkönen, vastaava näyttämömestari
Sanna Niemeläinen, dramaturgi
William Iles, valosuunnittelija
Leena Rapola, näyttelijä

Livelähetykset jatkuvat ensi syksynä. Paljon on vielä tekijöitä, joiden työn äärelle emme ole päässeet. Kenen työstä haluaisit kuulla lisää? Toiveita ja ajatuksia voi lähettää hanketyöntekijä Reetta Kankareelle sähköpostilla osoitteeseen reetta.kankare@hkt.fi


Livelähetykset ovat osa Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanketta, joka tuo osallistavaa taidetoimintaa osaksi helsinkiläisten ikääntyneiden arkea. Hankkeessa kohdataan taiteen äärellä eri tavoin, etäyhteyksillä ja kasvokkain. Taidetta ikääntyneiden koteihin -toiminta on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyötä ja sitä rahoittaa Helsingin kaupunki.