Saavutettavuustyökalut

Arvio: High School Musical

Eeva Kauppinen – Kaleva – 15.08.2008

HIGH SCHOOLIN SIVUOSISSA ON VARAA REVITELLÄ

Disney-leffa pyörii päässä, kun katselee Helsingin kaupunginteatterin musikaalia. Formaatti on tiukka, mutta taitavat tekijät ottavat siitä niskalenkin.

Helsingin Kaupunginteatterin High School Musicaliin on seulottu valtava määrä nuorta osaamista: tanssi- ja laulutaitoisia multilahjakkaita tulevaisuuden tähtiä.

Säteilyä, vauhtia ja hurmosta on etenkin tiimin Bjurström ja Pihlström rakentamissa joukkokohtauksissa ja tanssikoreografioissa.

Draamaopettaja Ms. Darbusin (Maija-Liisa Peuhu) sanoja siteeraten: esitys vahvistaa sisäistä uskoa teatterin tulevaisuuteen.

High School Musical on kaksipiippuinen juttu: toisaalta sen on jäljiteltävä leffoja ja toisaalta yritettävä omalta pohjalta.

Aivan paras on Antti Lang keskusradion kuuluttajan roolissa. Itsensä lyö läpi myös persoonallinen Sanna Pikkarainen matikkahörhöjen jengistä.

Jukka Nylund onnistuu löytämään Troy Boltoniin sävyjä. Reetta Korhonen on Gabriella Montezina suloinen, mutta murkkuikäisen apukriitikon mielestä liian yksi yhteen leffatyypin kanssa.

Evansin kaksoset, pissis Sharpay (Anna Laulumaa) ja hänen veljensä Ryan (Samuel Harjanne), ovat nami-nami.

High School Musical on Romeo ja Julia -tarina samoin kuin Oulun West Side Story. Stadin porukka raapaisi riman korkealle.