Saavutettavuustyökalut

Vastuullisuus

Meillä Helsingin Kaupunginteatterissa päätöksentekoa ohjaa vastuullisuus, joka on myös yksi neljästä arvostamme. Käytössämme on Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä ja olemme sitoutuneita Teatterin vihreään kirjaan, Iso-Britanniassa kehitettyyn kestävän teatterintekemisen malliin ja sen konkreettisiin keinoihin ympäristön ja yhteiskunnan huomioimiseksi teatterin arjessa. Haluamme tarjota yleisöllemme elämyksiä, jotka ovat sekä laadukkaita että ympäristöystävällisiä. Helsingin Kaupunginteatterin visio on olla monimuotoinen teatteri ja suunnannäyttäjä vastuullisessa elämysten luomisessa.

Ympäristö

Ympäristöpolitiikka

Ympäristöpolitiikka

Tiedostamme oman yhteiskuntavastuumme sekä ympäristökuormamme. Haluamme omalla toiminnallamme vaikuttaa ympäristön kuormitukseen sekä kestävään kulutukseen.

Lue lisää
Ekokompassi

Ekokompassi

Meillä on käytössä Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä. Ekokompassi on käytännöllisiin ja konkreettisiin toimenpiteisiin perustuva ympäristöjärjestelmä.

Lue lisää
Kukoistava kulttuuri

Kukoistava kulttuuri

Kukoistava kulttuuri-hanke on kaupunkiviljelyhanke, jonka tavoitteena on antaa mahdollisuus kaupunkiviljelyyn teatterin henkilökunnalle ja samalla jakaa iloa ja vihreyttä ympäristössä liikkuville kaupunkilaisille. Uskomme viljelysten tuovan inspiraatiota uuden luomiseen sekä uskoa kasvun myötä aurinkoisempaan tulevaisuuteen. Lavoissa kasvatetaan hyötykasvien lisäksi myös niittykukkia pörriäisten ja muiden hyönteisten avuksi. Viljelykset elävöittävät piha-aluetta ja ympäröivää Tarja Halosen-puistoa.

Teatterin vihreä kirja

Teatterin vihreä kirja

Teatterin vihreä kirja (Theatre Green Book) on Isossa-Britanniassa laadittu malli kestävämmän teatteritoiminnan ohjeistukseksi. Se on kaikille teattereille yhteinen malli kestävämpään toimintaan ja se tarjoaa yhteisen kehyksen sille, miten kestävää teatteria tehdään sekä konkreettisia keinoja ympäristön ja yhteiskunnan huomioimiseen teatterin arjessa. HKT on ollut yhdessä Oopperan ja STEFI:n kanssa aloitteentekijänä tuomassa Theatre Green Bookia Suomeen ja kääntämässä sitä suomen kielelle. Teatterin vihreä kirja tulee ohjaamaan HKT:n toimintaa tulevina vuosina.

Yleisötyö

Päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille

Päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille

Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille erilaisia tapoja tutustua teatteriin ja kokeilla teatterin tekemistä. Tervetuloa osallistumaan!

Tutustu
Projektit

Projektit

Täältä löydät tietoa meneillään olevista ajankohtaisista yleisötyöhankkeista.

Tutustu
Yleisötapahtumat

Yleisötapahtumat

Kurkkaa kulisseihin, osallistu työpajoihin, tapaa taiteilijoita! Tältä sivulta löydät kaikki avoimet yleisötapahtumat.

Tutustu

Saavutettavuus ja esteettömyys

Esteettömyys

Esteettömyys

Olemme koonneet palveluidemme esteettömyyteen liittyvät tiedot yhdelle info-sivulle.

Lue lisää
Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusselosteessa kerromme verkkopalvelumme saavutettavuudesta yksityiskohtaisesti

Saavutettavuusseloste