Saavutettavuustyökalut

Arvio: High School Musical 2

Tutta Särkkä – Seura – 04.06.2009

Tulevaisuus alkaa syyskuussa

High School Musical 2 on nuorten esiintyjien juhlaa.

Jos haluaa päästä kevätjuhlatunnelmaan, kannattaa mennä katsomaan Helsingin kaupunginteatterin tuottamaa High School Musical 2 -esitystä. Nuorisomusikaalista voi imeä teinienergiaa ja nuorisohybristä. Joskus sekin riittää viihteeksi.

Musikaali lähtee käyntiin kevään viimeisestä koulupäivästä. Tarinassa on hyvät ja pahat, kuten kaikissa Disney-leimaa kantavissa tuotteissa. Myös High School Musical 2:ssa paha muuttuu hyväksi ja elämä on kuin tanssia vaan – tai sitten laulua. Eikä sovi unohtaa rakkautta, ystävyyttä ja lupausten merkitystä.

Jokainen nuori ja heidän äitinsä ja isänsä toivoisivat, että Jumalan paikalla olisi Walt Disney: että vaikka tänään on vaikeaa ja pahuutta, niin ainakin syksyllä – sitten joskus – kaikki olisi hyvin, että tulevaisuus odottaisi jossakin koskemattomana ja tahrattomana. ”Tulevaisuus alkaa syyskuussa”, niinhän musikaalin repliikki alleviivasi.

Ohjaaja Marco Bjurströmillä on taito saada nuorista esiintyjistä irti valtavasti. Yasmine Yamajako, Jukka Nylund, Anna Laulumaa, Samuel Harjanne… Uusien lupausten listaan voisi lisätä koko ryhmän, mutta erityiskiitoksen – kevätjuhlastipendin – ansaitsee Saara Aallon intensiivinen heittäytyminen.