Saavutettavuustyökalut

Arvio: Striking 12

Arto Aulavuo – Salon Seudun Sanomat – 30.11.2011

Mainio hyvän tuulen paukku

Striking 12 yhdistää rock-konsertin ja teatterin. Sen takana ovat GrooveLily-yhtyeen ydinduo, muusikko-säveltäjä Brendan Milburn ja hänen vaimonsa, viulisti-lauluntekijä-laulaja-bändijohtaja Valerie Vigoda, sekä dramaatikko-teatteripedagogi Rachel Sheinkin. Tekijät ovat kutsuneet työtään mm. konserttimusikaaliksi.

Striking 12 jättisuosion vanavedessä Milburn ja Vigoda ovat jatkaneet samoilla linjoilla mm. teoksilla Wheelhouse ja Long Story Short sekä Ernest Shackleton Loves Me. Lisäksi he ovat olleet tekemässä Toy Story ja Sleeping Beauty Wakes-musikaaleja Disney-yhtiölle.

Helsingissä Striking 12:n rooleihin on löydetty oivalliset esiintyjät Muusikko-musiikkipedagogi Veera Railio on löytö keskeisen naissolisti-viulistin osaan, kuin Vigodan täydellinen suomalaisvastine. Myös Samuel Harjanne ja Petrus Kähkönen ovat nuoresta iästään huolimatta (s 1987) ehtineet olla monessa mukana.

Striking 12 yhdistää poppia, rokkia, klassista, iskelmiä, tanssimelodioita jne. 20 kappaleen lomassa tarinoidaan kolmesta nuoresta, joiden keikalla kaikki tapahtuu. On draamaa draamassa, Andersenin Tulitikkutyttö-satu ja uudenvuodenvietto. Jukka Virtasen ja Kristiina Drewsin suomentama ilotulitus sai yleisön haltioihinsa.