Saavutettavuustyökalut

Arvio: Kapteeninkadun tyttö

Seppo Suominen – Salonjokilaakso – 20.9.2012

Viihdyttävä Kapteeninkadun tyttö
Helsingin kaupunginteatterissa

Kapteeninkadun tyttö on iskelmämusikaali, joka noudattelee musikaaleille ominaista peruslinjaa eli musiikkia on paljon, tanssia myös ja tarina on helpon keveä seurata.

Perusasiat ovat siis kunnossa, sillä musikaaleihin lipun ostava yleisö odottaa juuri tämän kaltaista teatteriesitystä, joka on viihdyttävä ja taitavasti toteutettua.

Kapteeninkadun tytön aihe on löytynyt sopivasti tekijöiden tuntemasta viihdemaailmasta ja sen taustalla olevista jännitteistä.

Tänä vuonna teatterikorkeakoulusta valmistunut näyttelijä Sara Welling esittää artistia, jolla on oma bändi ja suhde äitiin on ongelmallinen. Äiti ei hyväksy tyttären uravalintaa ja nuori laulaja ei alussa tiedä miten ala toimii.

Pikkuhiljaa löytyy tuottaja ja muu tukiryhmä, joka alkaakin viedä artistia, bändin mielestä väärään
suuntaan ja syntyy keskinäisiä jännitteitä, jotka purkaantuvat aikanaan rakkaustarinalla.

Ammattinäyttelijät ja -tanssijat tekevät kauttaaltaan hyvää työtä ja esitys on nauttiva, sopivasti tarinaa, mukaansa tempaavaa musiikkia ja näyttäviä kohtauksia. Mitä muuta kevyttä musikaalia katsomaan lähtevä katsoja kaipaa.

Huomioitavaa on se, että kaikki esitettävät musiikkinumerot ovat uusia Jari Salosen tekstittämiä ja Esa Niemisen säveltämiä ja on suorastaan ihme, elleivät jotkin näistä kappaleista saa laajempaakin huomiota musiikkikentässä.

Jäin vähän ihmettelemään, että miksi orkesteri on koko esityksen ajan piilossa, kun se olisi voinut olla, ainakin joskus, musiikkiesityksissä näkyvissä.

Lavastaja Katariina Kirjavaisen lavasteratkaisu oli sopiva ja sillä oli saatu 1980 luvun henkeä ja iskelmämaailmaan toimiva tunnelma.

Valosuunnittelija Mika Ijäs oli loihtinut näyttävän valokokonaisuuden ja äänisuunnittelija Sakari Kiiskin äänimaailma toimi moitteettomasti.

Esityksiä on näillä näkymin vain lokakuun loppuun asti eli mikäli haluat nähdä iskelmämusiikkilähtökohtaisen musikaalin, joka viihdyttää ja saa hyvälle mielelle, niin kannattaa käydä katsomassa tämä esitys.