Saavutettavuustyökalut

Perumme loppukevään 2020 esitykset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Olemme yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lippuja peruttuihin esityksiin. Asiakkaat voivat myös itse käydä vaihtamassa lippunsa lahjakortteihin Lippupisteen järjestelmän kautta: https://hkt.fi/lippupisteen-ohjeistus/. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toivomme, että asiakkaat vaihtaisivat peruttujen esitysten liput syksyn näytelmiin tai lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa vuoden vaihtopäivästä, ja käy kaikkiin esityksiimme kaikilla näyttämöillämme. Pieni merenneitoa palaa syksyllä, klikkaa tästä ja lue lisää.
Helsingin Kaupunginteatteri

Arvio: Omatunto

Ari Lahdenmäki – Oma Aika – 1/2013

Boheemielämää Aholassa

Harvoin teatterissa saa nykyään syvällisimmät taidenautinnot ja parhaat naurut kamarinäytelmästä ja vieläpä epookista. Nyt siihen on yllättävä tilaisuus, joka kannattaa käyttää hyväkseen.

Lauri Sipari on kirjoittanut näytelmän Omatunto kirjailija Juhani Ahon, tämän vaimon taiteilija Venny Soldan-Brofeldtin ja vaimon sisaren Tillyn triangelidraamasta. Laura Jäntin ohjaama tarkkarytminen ja kihelmöivä esitys menee Helsingin kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä.

Santeri Kinnunen, Ursula Salo ja Lotta Lindroos tekevät saumatonta yhteistyötä näytelmän päärooleissa ja taiteilevat mestarillisesti erittäin realistisen näyttelemisen ja tunnetiloilla leikittelyn hankalassa välimaastossa. Onnistuneesta näyttämöestetiikasta vastaavat pukusuunnittelija Sari Salmela ja lavastaja Sampo Pyhälä.

Näytelmä ajoittuu vuosille 1891–1937. Suomen kohtalon hetket raastavat myös yksilöitä, kun ajan mittaan konservatiivisen puoleiseksi muuttuneen Ahon poika Heikki (mainio Iikka Forss) valitsee sosialismin.

Ari Lahdenmäen menosuositus Oma Aika -lehdessä 1/2013