Saavutettavuustyökalut

Arvio: Miten menestyä vaivatta liike-elämässä

Liisa Talvitie – Apu – 28.8.2014

Vaivattomuus on tietysti näennäistä, niin osaaminen kuin menestyminen liike-elämässä. Helsingin Kaupunginteatterin suuren näyttämön Miten menestyä vaivatta liike-elämässä -musikaali osoittaa, miten paljon työtä ja osaamista taitavan esityksen rakentaminen vaatii.

Nämä tyypithän sen osaavat: ohjaaja, koreografi Markku Nenonen, lavastaja Jani Uljas, puvustaja Elina Kolehmainen ja ilman muuta orkesteria johtava nuori (s. 1988) kapellimestariRisto Kupiainen.

Kun ohjaajalla on hyppysissään täyskäsi kuten Nenosella on, ei tulos voi mennä mönkään. Täyskäden muodostavat menestystä eri vuosikymmenillä niittänyt Broadway-musikaali, jonka tarina on oikeasti hauska ja vetävä, ja tietenkin Nenosen mukaan saamat näyttelijät.

Itseään ”pieneksi, mutta suurta taidetta tekeväksi” näyttelijäksi tituleeraava Antti Lang on nähty jo monena Kaupunginteatterissa, mutta nyt hän räjäyttää potin menestyksen portaita kiipeävänä nokkelana J.Pierrepont Finchinä. Lang tekee varsinaisen läpimurron laulavana ja tanssivana näyttelijänä! Arvelen rohkeasti, että vuonna 2011 Harry Potterina tunnettu Daniel Radcliffe ei ollut yhtä hurmaava Broadwaylla samassa roolissa kuin Lang Helsingissä.

Esko Roine on takuuvarma Roine roolissaan Globaalit pakettinappulat -firman johtajana,Kaisa Mattila hurmaavan hemaiseva tyhmän hunajapupun roolissaan, Anna Victoria Eriksson suloinen Rosemary. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, sillä heikkoja lenkkejä ei esityksestä löydy.

Kirsikkana kakun päälle asetan Elina Kolehmaisen 1950- ja 1960-luvun ja Mad Men -tv-sarjan henkeä mukailevan puvustuksen. Monen mekon, takin ja käsilaukun haluaisi näytelmästä itselleen!