Saavutettavuustyökalut

Arvio: Keijukaisneuvos Koo

Maiski – Nuotin vierestä – 29.11.2015

Kävin tänään päivällä katsomassa Helsingin Kaupunginteatterin ohjelmistoon palanneen Keijukaisneuvos Koon. Kyseessä on teatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn valmistama ihastuttava lastenesitys, koko perheen tanssiseikkailu. Käsiohjelmassa luki hauskasti, että esitystä suositellaan kaikille yli 5-vuotiaille – ja mielestäni todellakin kaikkien yli 5-vuotiaiden tulisi käydä se katsomassa ja valitsemassa lempiviikonpäivänsä keijujen, tonttujen ja faunien joukosta!

Keijukaisneuvos Koo on Jyrki Karttusen käsikirjoittama ja koreografia on myös hänen. Höpsähtäneen tiedemiehen oloinen neuvos käy läpi yleisön kanssa viikon ja ajan merkitystä. Jokainen päivä on erilainen ja jokaisella päivällä on oma keiju- tai muu henkiolentonsa sekä oma tarinansa. Maanantain on vaikea nousta sängystä uuteen viikkoon, Tiistai on puolestaan kiukkuinen ja sekava – ja Lauantai haluaisi mielellään etuilla ja olla jokaisessa mahdollisessa välissä.

Itselleni mieleen jäivät erityisesti Tuomas Fräntin musiikki sekä Karoliina Koiso-Kanttilan puvut. Lasten kommentit ja eläytyminen satuun jaksavat myös ihmetyttää ja naurattaa joka kerta. Nytkin joku näyttämön alanurkasta huusi suurella raivolla paperia syövälle Lauantaille: ”Älä syö niitä lehtiä! Älä! Älä syö niitä lehtiä!” Voisiko joku tehdä myös aikuisten esityksen, jota voisi kommentoida katsomosta käsin?

Keijukaisneuvos Koo on ehdottomasti parasta lastenteatteria, mitä pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä tarjolla. Esitys on ohjelmistossa 5.12. asti, ja Stoassa voi samalla käydä katsomassa Satujen näyttämö -näyttelyn.

Niin ja lempparipäiväni oli ehdottomasti torstai!