Saavutettavuustyökalut

KAIKKI ESITYKSEMME ON PERUTTU 14.2.2021 ASTI. Syynä peruutuksiin on epävarmuus epidemiatilanteen kehitykseen liittyen. Olemme yhteydessä lipun varanneisiin ja ostaneisiin asiakkaisiimme. Asiakaspalvelumme palvelee puhelimitse numerossa (09) 394 022. Lippumyymälä on suljettu toistaiseksi.
Helsingin Kaupunginteatteri

Arvio: Kaktuksen kukka

Riitta Nykänen – Eeva – 09.03.2016

Kun kaktus puhkeaa hehkeään kukkaan

En tiennyt, että ranskalaisnäytelmä Kaktuksen kukka on esitetty pelkästään Suomessa eri teattereissa peräti kahdeksantoista kertaa. Tällä kertaa vuorossa on Helsingin Kaupunginteatteri. 1960-luvun Pariisiin sijoittuva näytelmä on säilyttänyt onnistuneesti alkuperäisen tunnelmansa. Ihailin erityisesti nuoren Antonian kenkävalikoimaa.

Parasta antia on kuitenkin pääparin toimiva kemia ja taitava näyttelijäntyö. Santeri Kinnunen esittää hammaslääkäriä ja hänen vastaanottoapulaistaan näyttelee Satu Silvo. Kumpikin onnistuu roolissaan erinomaisesti.

Tarina on kepeä ihmissuhdesotku, jossa hammaslääkäri joutuu viattomalta vaikuttavan valheensa vuoksi melkoiseen verkkoon, kun nuori tyttöystävä vaatii saada tavata entisen vaimon, jota ei ole edes olemassa.

Kuka sopii lopulta kenellekin, on pian selvää, mutta se ei haittaa. Nauru on taattua, ja näytelmä todella viihdyttävä.