Saavutettavuustyökalut

Arvio: Älä pukeudu päivälliselle

Joni Hildén – Viihteen Olohuone – 22.4.2018

Arena- näyttämöllä tarjolla päivällistä ilman pukeutumista

Mitä tapahtuu, kun samaan aikaan talossa on miehen rakastajatar, vaimon rakastaja, joka on myös miehen paras ystävä ja kokki sekä tietysti vaimo ja mies? Siinä on asetelmat Helsingin Kaupunginteatterin farssiin Älä pukeudu päivälliselle, joka on ihastuttanut ja naurattanut yleisöä tämän kevään ajan Arena- näyttämöllä.

Huippuunsa viritetty farssi tarjoaa yleisölleen koko reilun kaksituntisen ajan komiikkaa koko rahan edestä ja nauruhermot ovat koetuksella. Sinänsä vakavasta aiheesta, pettämisestä, on saatu tehtyä erittäin hauska näytelmä, jossa ei tiedä yhtään, minkä oven takaa seuraava pommi putoaa.

Nautintoa lisää se, että näytelmän rooleihin on valittu niihin täydellisesti sopivat näyttelijät. Pertti Sveholm miehenä, joka on samaan aikaan lupsakka aviomies ja samaan aikaan äärettömän rakastunut nuoreen naiseen, joka on onnistunut kietomaan ukkomiehen pikkurillinsä ympärille.

Sveholmin esittämän Matin vaimona Lindana nähdään ylväs Jonna Järnefelt. Linda on samaan aikaan mustasukkainen miehensä Matin rakastajattaresta siinä vaiheessa, kun kuulee siitä, mutta samalla hänellä itsellään on teerinpeliä Matin parhaan ystävän Harrin kanssa.

Harrilla, jota näyttelee Pekka Strang, on sutinaa ollut Lindan kanssa, salaa Matilta tietenkin. Tietyt tapahtumat aiheuttavat Lindassa mustasukkaisuutta myös Harrin suuntaan. Soppaan oman keitoksensa tuo kokki Janita, jota tulkitsee Katja Küttner. Eikä soppa maistuisi miltään, jos siinä ei olisi mausteena Matin rakastajatarta Janitaa (Sanna-June Hyde) ja kokin miestä Mickeä (Joachim Wigelius).

Arena- näyttämöllä pyörivä Älä pukeudu päivälliselle tarjoaa katsojalleen illan, joka totisesti vapauttaa arjen kaikista huolista ja murheista. Kun katsoja astelee ulos salista, on kaikki murheet kaikonneet päästä ja voi vaan nauttia parin tunnin nauruterapian jäljiltä. Jaakko Saariluoman ohjastamat näyttelijät ovat tehneet illastasi täydellisen.

Älä pukeudu päivälliselle pyörii Arena- näyttämöllä aina toukokuun puoliväliin saakka ja Viihteen Olohuone antaa erittäin vakavan suosituksen ottaa osaa tälle päivälliselle.