Saavutettavuustyökalut

Arvio: Kinky Boots

Outi Rastas – Eeva – 10/2018

Oodi korkeille koroille

Kinky Boots -musikaalin toteutus Helsingin Kaupunginteatterissa hipoo täydellisyyttä.

Miten valmistaa korkokenkä aikuiselle miehelle? Korko kun murtuu helposti miehen painosta, jos kenkää ei ole muotoiltu oikein. Tätä ongelmaa pohditaan menestysmusikaalissa Kinky Boots, ja näyttävästi pohditaankin. Samuel Harjanteen Helsingin Kaupunginteatteriin ohjaama esitys on silkkaa esiintymisen riemua ja taitoa, väriä, paljetteja ja kimallusta.
Itse tarina on yksinkertainen: Konkurssin partaalla keikkuvan kenkätehtaan omistaja Charlie (Petrus Kähkönen) törmää Lontoon kadulla drag queen Lolaan (Lauri Mikkola). Syntyy yllättävä ystävyys, ja Charlie keksii pyytää Lolalta apua, jotta tehtaalle saadaan uusi menekkituote. Perinteinen tehdasmiljöö työläisineen ja Lolan ja hänen dragtanssijoidensa showmaailma muodostavat herkullisen vastakohdan. Tarinaan punoutuu luontevasti sanomaa suvaitsevuudesta, itsensä tuntemisesta sekä isien ja poikien suhteista.
Sekä Petrus Kähkönen että Lauri Mikkola ovat loistavia laulajia ja tulkitsijoita. Pienemmätkin roolisuoritukset erottuvat, kuten Anna Victoria Erikssonin pomoonsa rakastuva tehtaantyttö ja Sanna Saarijärven topakka yksinhuoltajaäiti.
Suurimman nautinnon tarjoavat joukkokohtaukset: ne toimivat täydellisesti.