Saavutettavuustyökalut

Perumme loppukevään 2020 esitykset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Olemme yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lippuja peruttuihin esityksiin. Asiakkaat voivat myös itse käydä vaihtamassa lippunsa lahjakortteihin Lippupisteen järjestelmän kautta: https://hkt.fi/lippupisteen-ohjeistus/. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toivomme, että asiakkaat vaihtaisivat peruttujen esitysten liput syksyn näytelmiin tai lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa vuoden vaihtopäivästä, ja käy kaikkiin esityksiimme kaikilla näyttämöillämme. Pieni merenneitoa palaa syksyllä, klikkaa tästä ja lue lisää.
Helsingin Kaupunginteatteri

Arvio: Mannerheim ja saksalainen suudelma

Riitta Nykänen – Eeva – 12/2017

Naiset unohtuvat, kun isänmaa kutsuu

 

Heti ensimmäiseksi joukko punaisia teloitetaan julmasti kartanonherra Hjalmar Linderin maille. Kari Heiskasen ohjaama Mannerheim ja saksalainen suudelmasukeltaa suoraan asiaan, ja sama tahti jatkuu koko näytelmän ajan.

Selväksi tulee, miten merkittävä rooli Mannerheimilla oli sekä Suomen itsenäisyyden alussa että toisen maailmansodan melskeissä. Merkitystä alleviivaavat taustalla välähtävät valokuvat ja dokumentit, jotka tulevat tarpeeseen katsojan muistin virkistämiseksi.

Näytelmä on paitsi tuhti katsaus Suomen historiaan myös vahva kuvaus marsalkasta. Asko Sarkola on kuin syntynyt Mannerheimiksi. Hän luo kokonaisen kuvan suurmiehestä myös naistenmiehenä ja kosmopoliittina. Nämä piirteet jäävät kuitenkin taustalle, kun isänmaa kutsuu.