Saavutettavuustyökalut

Perumme loppukevään 2020 esitykset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Olemme yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lippuja peruttuihin esityksiin. Asiakkaat voivat myös itse käydä vaihtamassa lippunsa lahjakortteihin Lippupisteen järjestelmän kautta: https://hkt.fi/lippupisteen-ohjeistus/. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toivomme, että asiakkaat vaihtaisivat peruttujen esitysten liput syksyn näytelmiin tai lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa vuoden vaihtopäivästä, ja käy kaikkiin esityksiimme kaikilla näyttämöillämme. Pieni merenneitoa palaa syksyllä, klikkaa tästä ja lue lisää.
Helsingin Kaupunginteatteri

Arvio: Mannerheim ja saksalainen suudelma

Ulla Janhonen – Seura – 2.11.2017

Sujuvasti Suomesta

Nyt on tarjolla informatiivista ja sulavaa teatteria, joka kertoo Suomen tarinan itsenäisyydestä toiseen maailmansotaan. Päähenkilönä on Mannerheim, joka on saanut näköisensä esittäjän Asko Sarkolasta.

Näytelmä etenee kronologisesti. Kohtaukset ovat lyhyitä, dramaturgia toimii, ja varsinkin ensimmäinen näytös on tiukkaa asiaa. Vanhat valokuvat, videot ja lehtileikkeet kertovat, missä mennään. Ne ankkuroivat näytelmän kohtaukset historialliseen tapahtumaan.  Mannerheim johtaa sotia, se on hänen työtään vielä yli 70-vuotiaana. Mutta on Mannerheimilla myös tunteita. Ne leimuavat Kitty Linderille, mutta Kittyn sydän sykkii toiselle. Toinen näytös onkin ensimmäistä tunteellisempi. Siihen vaikuttaa myös toisen maailmansodan kuvaaminen, niin monen isä oli siellä.

Jos olisin historianopettaja, veisin luokkani katsomaan tätä näyteltyä historiaa.