Saavutettavuustyökalut

Arvio: Palkkamurhaajan painajainen

Susanna Salmi – Teatterinna-blogi – 1.10.2017

Palkkamurhaajan painajainen @ Helsingin kaupunginteatteri

Arena-näyttämöllä sai 6.9. ensi-iltansa Palkkamurhaajan painajainen, jota minä katselin 29.9.

Palkkamurhaaja Ralph (Santeri Kinnunen) majoittautuu hotellihuoneeseen, jonka ikkunasta hän tähtäilee tärkeää todistajaa, joka hetkenä minä hyvänsä tuodaan oikeustalolle. Naapurihuoneeseen asettuu itsemurha-aikeissa oleva valokuvaaja Frank (Iikka Forss) josta onkin sitten Ralphille vähän enemmän vaivaa. Mukana menossa pyörii hotellipalvelija (Antti Peltola), Frankin vaimo Laura (Sanna Saarijärvi) ja tämän uusi rakkaus Edgar (Jouko Klementtilä) sekä poliisi (Sauli Suonpää).

Vauhdikas meno on koko ajan lavalla ja yleisöllä on hauskaa. Tämä on tehty tarkasti ja huumori toimii. Näyttelijät ovat loistavia, ilmeet, eleet ja muu lavalla olo on harkittua ja hahmoista sekä kohtauksista otetaan kaikki irti. Santeri Kinnunen ja Iikka Forss ovat oikein mainioita, molemmat tekevät hahmoistaan uskottavia ja heidän työskentelyään lavalla on kivaa ja hauskaa katsoa. Erityispisteitä Ralphin letkeästä liikehdinnästä! Kaksikon lisäksi myös muut näyttelijät tekevät taitavaa työtä. Koko porukka osaa tehdä juuri oikeita juttuja saadakseen yleisön nauramaan ja nauttimaan.

Peter Ahlqvistin lavastus on tyylikäs ja toimii hienosti, kaksi huonetta erottuu selvästi, mutta niiden välillä liikutaan sujuvasti ja ne ovat molemmat vähän erilaisia. Yhtenäinen tyyli silti molemmissa huoneissa, kuten hotelleissa yleensä onkin. Hotellitunnelma välittyy muutenkin sujuvasti ja lava näyttää hienolta. Lavaa käytetään hyvin, siellä liikutaan luontevasti pitkin ja poikin ja varsinkin samaan aikaan otetut askeleet ja ”peilikuvana” tai siis samalla tavalla samaan aikaan tehdyt jutut molemmissa huoneissa oli toteutettu kivasti.

Kokonaisuutena tosi hauska, ei liian vakavaa tai totista, vaan juuri sopivan kevyellä otteella tehty ja oikein onnistuneesti toteutettu, sopivan pituinen nauruhetki taitavien näyttelijöiden tarjoilemana.