Saavutettavuustyökalut

Perumme loppukevään 2020 esitykset koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Olemme yhteydessä asiakkaisiin, joilla on lippuja peruttuihin esityksiin. Asiakkaat voivat myös itse käydä vaihtamassa lippunsa lahjakortteihin Lippupisteen järjestelmän kautta: https://hkt.fi/lippupisteen-ohjeistus/. Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa toivomme, että asiakkaat vaihtaisivat peruttujen esitysten liput syksyn näytelmiin tai lahjakorttiin. Lahjakortti on voimassa vuoden vaihtopäivästä, ja käy kaikkiin esityksiimme kaikilla näyttämöillämme. Pieni merenneitoa palaa syksyllä, klikkaa tästä ja lue lisää.
Helsingin Kaupunginteatteri

Arvio: Suomen hauskin mies

Pirjo Houni – Eeva – 1.12.2017

Karmivaa historiaa naurun kautta

 

Vankileirille passitetulla punaisten teatterinjohtajalla on tiukat paikat. Jos huvinäytelmä naurattaa arvovieraita, henki säästyy.

Mikko Reitalan ja Heikki Kujanpään kirjoittama näytelmä Suomen hauskin mies avaa onnistuneesti palasen sisällissodan aikaista historiaa ja vuotta 1918.

Martti Suosalolla on pääosa työväenteatterin vangittuna johtajana Toivo Parikkana. Suosalo on näyttelijänä vauhdissa.

Hän naurattaa, hän naruttaa jutuillaan kuulijoita. Välillä tarinaa kuljetetaan tragedian suuntaan.

Esitys tasapainoilee taitavasti hauskuuden ja karmivuuden välimaastossa. Elävä musiikki auttaa siirtymään tunnelmasta toiseen.

Olot Helsingin edustan vankilasaarella ovat julmat. On nälkä, ja kauempaa kantautuvat teloitusten äänet, mutta huumori auttaa jaksamaan.

Erityiskiitokset näytelmän käsiohjelmasta, joka antaa runsaasti tietoa sadan vuoden takaisista tapahtumista. Esityksen jälkeen onkin ryhdyttävä heti tutkimaan, mitä Suomenlinnan vankileirillä todella tapahtui.