Saavutettavuustyökalut

Arvio: Toinen pullo cavaa

Kristiina Mehto – Kauniimpaa kuin koskaan -blogi – 12.9.2020

Toinen pullo cavaa

Olipa ihanaa päästä taas teatteriin pitkästä aikaa. Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2) sai Ensi-illan Helena Anttosen Toinen pullo cavaa.

Esitys on itsenäinen jatko-osa suuren suosion saaneelle Pullo cavaa ja aurinkoa esitykselle. Itse en ole nähnyt tätä Pullo cavaa ja aurinkoa esitystä mutta se ei mitenkään häirinnyt. Portugalin auringon alle sijoittuva komedia tempaa mukaansa hyvin. Neljä ystävystä Tuulia (Aino Seppo), Anita (Eija Vilpas), Vonne (Jaana Saarinen) ja Inka ( Heidi Herala) olivat toteuttaneet suuren unelmansa. He olivat remontoineet talon vanhainkodikseen/taiteilijatalokseen. Rahahuolet kuitenkin painavat ja ystävykset järjestävät mm.taidekursseja. Tämä ei kuitenkaan riitä ja ystävysten välit alkavat tulehtua ja on monien ratkaisujen aika. Ystävysten joukkoon mahtuu myös Tuulian lapsenlapsi Sami (Joel Hirvonen) ja Anitan deittisivuston löytö Lasse (Eero Saarinen).
Monet näytelmän kohtaukset olivat hyvin riemastuttavia niin, että yleisö nauroi ääneen. Heidi Heralan hauskat tanssit sai minut nauramaan kyyneleet silmissä ja Eija Vilpas ei petä koskaan. Hän on aina loistava. Koko näyttelijäkaarti teki hienoa työtä ja toinen pullo cavaa oli maultaan täyteläistä. Kiitos!

”Vonne: Me ollaan kuulkaa semmonen…
semmonen ihmiskilpi, aika hauras kilpi kyllä, tai joku muurin tapanen, jonka yli meidän lapset ei näe omaa kuolemaansa.
Vielä.”