Saavutettavuustyökalut

Arvio: Turvamies

Selina Keränen – Apu – 8.10.2021

Turvamies – Martti Suosalo ja Katja Küttner ovat suvereeneja HKT:n Arena-näyttämöllä

Pasi Lampelan käsikirjoittama ja ohjaama Turvamies on upean näyttelijäkaksikon show.

Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä nähdään todellista esiintymisen iloa. Turvamies-komedian näyttelijäkaksikko Martti Suosalo ja Katja Küttner tuntuvat todella nauttivan lavalla olosta, ja ilo tarttuu! Tilannekomedia vaatii toimiakseen näyttelijöiden saumatonta yhteistyötä, ja sitä Arenassa nähdään.

Huumoria haetaan myös neljännen seinän ahkeralla rikkomisella, esimerkiksi valomiehen puhuttelulla. Ihanat ja erinomaiset esiintyjät paikkaavat etenkin lopussa tapahtuvaa juonen haparointia. Itse odotin loppuun vielä jotain koukkua, nyt tarina tuntui loppuvan vähän kesken.

Löytävätkö erilaisista lähtökohdista ponnistavat hedonisti ja itsekurin mestari yhteisen sävelen?

Raikuliperijä Antti Granqvist (Suosalo) odottaa lääkäriä, mutta ovesta astuukin turvamies Mirka Ahonen (Küttner). Granqvistin miljonääri-isää on kiristetty, ja uhkaus on, että mikäli isä ei maksa tuntuvia lunnaita, hänen perheenjäsenilleen voi käydä huonosti. Isän ja pojan huonoista väleistä huolimatta isä on palkannut turvamiehen pojalleen – ehkä myös siinä toivossa, että vartija myös pitäisi pojan muuten aisoissa.

Ahonen ilmoittaa Granqvistille, että nyt on pysyttävä kotona, vaikka luvassa olisi elämää suuremmat treffit. Löytävätkö erilaisista lähtökohdista ponnistavat vapautta rakastava hedonisti ja ammattiylpeä itsekurin mestari yhteisen sävelen?

Neljän seinän sisään sijoittuva tarina sopii hyvin korona-aikaan. Moni kykenee varmasti samastumaan joko Granqvistin vapaudenkaipuuseen tai Ahosen pelkoon ulkomaailman vaaroista.