Saavutettavuustyökalut

Arkisto

Mentalisti Pete Poskiparta

Mentalisti Pete Poskiparta

Ensi-ilta 21.11.2023 – Arena-näyttämö – Hämeentie 2

Suomen ykkösmentalistin esitykset ovat eräänlaisia mielen ihmeiden konsertteja, joissa esiintyjä ja yleisö pelaavat yhteen kuin taitava jazz-orkesteri. Ainutlaatuinen kokonaisuus syntyy joka ilta vaihtuvasta sisällöstä, johon on poimittu Peten hämmästyttävimmät osuudet vuosien varrelta sekä koko joukko uutta ja ennen näkemätöntä materiaalia!
Ape army
Okko Leo

Ape army

Ensi-ilta 27.9.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Teatterilipun hinnalla parissa tunnissa sijoitusneroksi! Kaksi työtä vieroksuvaa milleniaalia sijoittaa hetken mielijohteesta työttömyyskorvauksensa meemiosakkeisiin ja kryptovaluuttoihin. Puolivahingossa he tulevat sekoittaneeksi koko maailmantalouden.
Gravity
Helsinki Dance Company & Kinetic Orchestra

Gravity

Ensi-ilta 20.9.2023 – Pieni näyttämö – Eläintarhantie 5

Gravity vie katsojan syvälle tanssin maailmaan yhdistelemällä eri nykytanssitekniikoita akrobatiaan ja kamppailulajeihin.
Dilemma
Masi Tiitta

Dilemma

Ensi-ilta 22.8.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Dilemma on kahden henkilön välinen dialogi elämän suurista ja pienistä valinnoista. Vaikka keskustelun myötä ei tunnu löytyvän lopullisia ratkaisuja, avautuu toisen kuuntelemisen kautta mahdollisuuksia toisin olemiseen. /// Dilemma is a dialogue between two people about great and small life decisions. While resolutions don't seem to be found, the act of listening for the other opens up possibilities for another way of being.
Nano Steps
Trial & Theatre

Nano Steps

Ensi-ilta 8.8.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Nano Steps on esitys, joka kertoo kummallisesta suhteesta mittakaavojen ja aistirajojen yli. Se tutkii, mitä tapahtuu, kun fyysikko törmää ihmissilmälle näkymättömiin hiukkasiin mikroskoopin valopisteessä. Ryhmä nukketeatteritaiteilijoita valjastaa soveltavan fysiikan menetelmät studio Pasilan näyttämölle ja vie kellarilaboratorioon, jossa tutkimus on ennalta-arvaamatonta. // Nano Steps is a performance that portrays an uncanny relationship between two entities across scales and boundaries. The performance inquires what happens when a physicist encounters invisible particles in the spotlight of a microscope. A group of puppeteers harness the methods of applied physics on the stage of studio Pasila. The performance takes the spectators into a basement laboratory where research is unpredictable.
What is seen and what’s (left) behind the scene?
Fjolla Hoxha

What is seen and what’s (left) behind the scene?

Ensi-ilta 23.5.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

What is seen and what’s (left) behind the scene? on osallistava kuunteluesitys, joka muodostuu Helsingin Kaupunginteatterin työntekijöiden kertomuksista, muistoista, kokemuksista ja tuntemuksista suhteessa työtiloihinsa. /// What is seen and what’s (left) behind the scene? is a participatory sound performance that evolves from the stories, memoirs, experiences and the sensations of Helsinki City Theatre’s technical staff, in relation to their work spaces.
TIIKERI – Se some@bility näyttämöteos eli consertti ja bienanaali Nykyesityksen näyttämölle ja muihin tiloihin
Milla Jarko

TIIKERI – Se some@bility näyttämöteos eli consertti ja bienanaali Nykyesityksen näyttämölle ja muihin tiloihin

Ensi-ilta 19.5.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Touhuamme esityksiä somenäyttämöihimme minkä kerkiämme. Kun enää ei ole erillistä todellisuutta ja sometodellisuutta, vaan kaiken kattava somellisuus, niin mitä on esittäminen? Loppuuko se koskaan? Mikä on esitys? Tiikeri ilmoittaa olevansa sellainen. // We tinker with performances for our social media stages all we can. As reality dissolves into an omnipresent social media reality, it becomes hard to separate the truth from the game. What is performing then? Does it ever end? What is a performance? Tiikeri declares to be one.
Riittävän laitostunut
Nykyesityksen näyttämö

Riittävän laitostunut

Ensi-ilta 17.5.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Riittävän laitostunut on esittävän taiteen kentän toimijoille suunnattu seminaari, jossa käsitellään laitosteatterin ja vapaan kentän suhteita Nykyesityksen näyttämön tarjoaman esimerkin valossa. /// Institutionalized Enough is a seminar directed to professionals working in the field of performing arts. It deals with relations between institutional theatre and the freelance field, in the light of the example set by the Stage for Contemporary Performance.
Nimetön
Ene-Liis Semper

Nimetön

Ensi-ilta 20.4.2023 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Kansainvälisesti arvostettu ja palkittu ohjaaja Ene-Liis Semper saa Taideyliopiston nuoret, tulevat tähdet ohjattavakseen teoksessaan Nimetön. Esitys on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Näyttelijäntaiteen koulutusohjelman ja Helsingin Kaupunginteatterin yhteistuotanto.
Special Night
Helsinki Dance Company & Anton Lachky

Special Night

Ensi-ilta 8.3.2023 – Suuri näyttämö – Eläintarhantie 5

Vuonna 2023 Helsinki Dance Company juhlii 50-vuotista taivaltaan. Vuosien varrella ryhmä on työskennellyt useiden maineikkaiden ulko- ja kotimaisten taiteilijoiden kanssa. Se on vaikuttanut oleellisesti nykytanssin kehitykseen Suomessa, löytänyt teoksilleen aina uusia katsojia, ja tarjonnut unohtumattomia elämyksiä jo viiden vuosikymmenen ajan.
Elonsiivous
Janne Puustinen

Elonsiivous

Ensi-ilta 23.2.2023 – Suuren näyttämön lämpiö – Eläintarhantie 5

Osana Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanketta on valmistunut Elonsiivous – tarina sitkeästä ystävyydestä -teatteriesitys.
Ei kertonut katuvansa
Tommi Kinnunen - Susanna Airaksinen

Ei kertonut katuvansa

Ensi-ilta 9.2.2023 – Suuri näyttämö – Eläintarhantie 5

Ei kertonut katuvansa on ajaton selviytymistarina. Se antaa äänen naisille, joiden tarinaa ei ole aiemmin kerrottu ja asettaa kappaleen Suomen historiaa uuteen valoon. Rankasta aiheestaan huolimatta se on ilmava ja kaunis vaelluskertomus - viiden vahvan naisen kulkuritarina, jota säestää lavalla nähtävä rouhea livebändi.
Asmodeus ja 1313 sielua
Runar Schildt - Juha Hurme

Asmodeus ja 1313 sielua

Ensi-ilta 26.1.2023 – Pieni näyttämö – Eläintarhantie 5

Palkittu ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme vierailee ensimmäistä kertaa HKT:ssa, ja tuo mukanaan tyylilleen uskollisen monitasoisen ja nopearytmisen komedian.
Fanny ja Alexander
Ingmar Bergman

Fanny ja Alexander

Ensi-ilta 17.11.2022 – Suuri näyttämö – Eläintarhantie 5

Fanny ja Alexander tuo näyttämölle myyttisen ja mielikuvitusrikkaan maailman, värikkäitä roolihenkilöitä ja väkevää perhedraamaa. Paavo Westerbergin ohjaama uuden sukupolven Fanny ja Alexander on kiehtova näyttämöfantasia, jonka rooleissa loistavat suomalaisen teatterin kirkkaat tähdet.
ISMO in English!
Ismo Leikola

ISMO in English!

Ensi-ilta 13.11.2022 – Arena-näyttämö – Hämeentie 2

This unique event is all about Ismo's English stand up comedy. You will hear jokes Ismo tells on stage in the US and worldwide. The ultimate observer, ISMO is able to make people see familiar things anew through his unique perspective.
Lomonosovin moottori
Helsinki Dance Company & Valtteri Raekallio

Lomonosovin moottori

Ensi-ilta 1.11.2022 – Pieni näyttämö – Eläintarhantie 5

Helsinki Dance Companyn syksyn 2022 ensi-ilta on koreografi Valtteri Raekallion tanssiteos.
Ystäväni pelikaani
Leena Krohn - Paula Salminen

Ystäväni pelikaani

Ensi-ilta 12.10.2022 – Pieni näyttämö – Eläintarhantie 5

Hauskasti viisas näytelmä elämän ihmeellisyydestä. Hurmaava fantasiaseikkailu kahden muukalaisen kohtaamisesta suuressa kaupungissa, yllättävästä ystävyydestä, koti-ikävästä, ihmisyydestä sekä ihmisen ja luonnon suhteesta.
Vaarallisia suhteita
Christopher Hampton – Leea Klemola – Rosa-Maria Perä

Vaarallisia suhteita

Ensi-ilta 28.9.2022 – Studio Pasila – Ratamestarinkatu 5

Leea Klemola on kirjoittanut yhdessä Rosa-Maria Perän kanssa räävittömän, hävyttömän hauskan ja hirvittävän koskettavan sovituksen Christopher Hamptonin Vaarallisia suhteita -näytelmästä, jossa tarinat, tapahtumat ja henkilöt on siirretty talousvaikeuksissa kamppailevaan suomalaiseen teatteriin.