Saavutettavuustyökalut

Juhlan hurmaa ja ilotulitusta studio Pasilassa

Merja Larivaara - Kuvaaja Sakari Majantie

Svengaavaa musiikkia, teatterin taikaa ja naisena olemisen parhaita puolia, kuvaa Merja Larivaara, jonka ideasta Nainen – aina parhaassa iässä -esitys on saanut alkunsa.

Musiikkiviihdeillassa lavalla nähdään Larivaaran kanssa Aino Seppo, Leenamari Unho, Pertti Koivula, Mikko Virtanen sekä Kaihon Karavaani -orkesteri.

”Tämä ei ole niin sanottu perinteinen juoninäytelmä, vaan ilta koostuu numeroista, joissa musiikki ja teksti vievät tarinaa eteenpäin”, Larivaara valottaa.

”Musiikki on helposti lähestyttävää, raikasta ja tunteisiin vetoavaa. Sitä on esityksessä paljon ja suurin osa on uusia sävellyksiä.”

TÄNÄ VUONNA 60 vuotta täyttävä Larivaara on esitystä valmistellessaan katsonut naisten elämää pilke silmäkulmassa. Esitys ammentaa myös hänen omasta elämänhistoriastaan.

Millaista on ollut elää naisena Suomessa? Millaisia valintoja naiset ovat tehneet? Millaisia tapoja ja tyylejä on eri aikoina ollut? Millaisia perinteet ovat olleet ja miten niitä on jaettu eteenpäin? Mitä oppeja naiset ovat saaneet äideiltä, isiltä, mummoilta ja papoilta? Mitä jos mummona olisikin ollut Coco Chanel?

Otsikko Nainen – aina parhaassa iässä on laaja ja esityksen kesto on vähän päälle kaksi tuntia. ”Tarkasti täytyy tuumia, mitä kaikkea iltaan saadaan mahtumaan. Valinnan varaa on ja rajata täytyy”, Larivaara kertoo.

”Vuosikausia on toivottu uusintana tv:ssä esitettyä ’Sing Sing Sing’ -musiikkiviihdeohjelmaa. Nainen – aina parhaassa iässä on sen serkku.”

Larivaara sanoo esityksen toimivan vastavoimana murheille, pelkotiloille ja uhkakuville, joita nykyinen yhteiskunnallinen tilanne saattaa aiheuttaa.

NIMESTÄÄN HUOLIMATTA esitys ei ole suunnattu vain naisille, vaan Larivaara toivottaa tervetulleiksi kaikki kokemaan iloa ja yhteenkuuluvuutta.

Luvassa on koko illan kokemus, jossa samalla lipulla pääsee konserttiin ja teatteriin. Studio Pasilaa koristellaan ja joka näytöksessä on yllätysohjelmaa!

Larivaara toivoo, että ihmiset kokoaisivat kavereita yhteen ja tulisivat viettämään juhlailtaa. Ja jos tulee yksin, tempautuu varmasti mukaan tunnelmaan ja aina mahtuu porukkaan.

”Laitamme kaiken peliin, jotta esitys antaisi elämänriemua, toivoa ja lohtua ja olisimme kaikki pienen hetken läsnä ja toistemme lähellä.”

 

Teksti Ida Henritius

Merja Larivaara – Satu Rasila – Pasi Lampela

Nainen – aina parhaassa iässä

Valoa, iloa ja elämänonnea!
  • Studio Pasila
  • Ensi-ilta 4.9.2024
  • Kesto varmistuu ensi-iltaviikolla
  • Kaikissa esityksissä anniskeluoikeudet. Kielletty alle 18-vuotiailta.
  • Opiskelijalippu 22,50 € (ma-to), Eläkeläislippu 42 € (ma-to), Peruslippu 45 €