Saavutettavuustyökalut

Shed-musiikkiteatteri

Shed-musiikkiteatteri antaa erilaisille, 10–19-vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tehdä joulumusikaalia yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa.

Shed-musiikkiteatteriryhmässä harjoitellaan teatterin tekemistä, laulamista, tanssimista ja näyttelemistä yhdessä teatterin ammattilaisten kanssa. Kausi alkaa kevään alussa ja huipentuu joulumusikaaliin, jonka ensi-iltaa vietetään studio Pasilassa. Vuoden 2023 joulumusikaali on Lumikuningatar ja sen ensi-iltaa vietetään lauantaina 2.12. Lisätietoa Lumikuningattaresta täältä.

Katso vuoden 2022 Saiturin joulu -esityksen trailervideo:

 

Yhteistyössä Shed Säätiön kanssa

Säätiön esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. ShedHelsingin taustalla on Elisan vuonna 2017 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tehdä ShedHelsingin toiminnasta pitkäjänteistä. Säätiön tärkein työ tehdään jatkuvan harrastustoiminnan kautta. Säätiö mahdollistaa monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä.

Lue lisää Shed Säätiön toiminnasta täältä.

Nuorten kommentteja Shed-toiminnasta

”Shed merkitsee mulle paljon naurua ja kivaa yhdessäoloa kavereiden kanssa. Olen saanut Shedistä uuden kaverin. Shed on tehnyt mun elämästä aktiivisempaa.”
Jere, 18 v.

”Tosi kivaa mennä aina treeneihin! On ihanaa, kun saa tanssia, laulaa ja näytellä ja meillä on tosi kivat opettajat! Ja sitten oppii tuntemaan kaikenlaisia erilaisia ihmisiä, myös niitä, joihin ei ehkä muuten tulis tutustuttua. En pelkää ”erilaisuutta” enää, koska tiedän että kaikissa meissä on jotain samaa, vaikka erilaiselta näytetäänkin. En malta odottaa esitysten alkua!! On niin mahtavaa odottaa kulisseissa omaa vuoroa, että pääsee lavalle!”
Neve, 12 v.

”Shedissä ei tunne olevansa erilainen kuin muut. Olen rohkaistunut ja saanut ystäviä, Shed on melkein mun koko elämä.”
Maryam, 16 v.

”Shedissä mä oon saanut uusia ystäviä ja mahdollisuuden oppia teatterista, itsestään ja muista. Shedissä on myös ihana päästä auttamaan muita ja tekemään yhdessä asioita!” Milla, 16 v.

”Saa olla sellainen, kun on! Koulukin menee paremmin. Tää on ollut mulle lottovoitto!” Riku, 12 v.

”Mä oon oppinut sen, että vaikka olisi jokin vamma, voi silti tehdä samoja juttuja mitä kaikki muutkin! Shed on merkinnyt mulle iloa, naurua, uusia ystävyyssuhteita ja huikeita kokemuksia.”

Celina, 11 v.

”Shedistä oon löytänyt intohimoni ja saanut uusia kavereita. Shed on mulle super tärkee. <3 ”
Safiya, 17 v.

”Kiitos kaikille treeneistä. Se oli paras treeni ikinä. Sain siitä varman ja ihanan olon <3 ”
Otso, 10 v.

”Shed on tuonut mun elämään jännitystä, hauskuutta ja uusia kavereita. Olen oppinut olemaan rohkeammin toisten kanssa ja tullut vähän niin kuin kuoresta. Oon huomannut, että voi olla mitä vain, vaikka näyttelijä, vaikka onkin näkövamma.”
Aletta, 12 v.

Lue kevään 2020 etäharjoittelun kuulumisia Helsingin Sanomista.

 

Helsingin Kaupunginteatteri – Saiturin joulu – Kuva Robert Seger