Saavutettavuustyökalut

SHED-musiikkiteatteritoiminta

Shed-musiikkiteatteri antaa erilaisille, 10–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harrastaa ja tehdä joulumusikaalia yhdessä Helsingin Kaupunginteatterin ammattilaisten kanssa. Lisätietoa täältä.

Yhteistyössä ShedHelsingin kanssa

ShedHelsingin esikuvana on Lontoossa toimiva Chickenshed-teatteri, joka on tehnyt erilaisuudesta taidetta yhdessä lasten ja nuorten kanssa jo yli 40 vuotta. ShedHelsingin taustalla on Elisan vuonna 2017 perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tehdä ShedHelsingin toiminnasta pitkäjänteistä. Säätiön tärkein työ tehdään jatkuvan harrastustoiminnan kautta. Säätiö mahdollistaa monimuotoista ja erityislapset huomioivaa lapsi- ja nuorisotyötä.

 

 

Nuorten kommentteja SHED-toiminnasta:

”Shed on mun elämän paras asia; yhteishenki ja kaverit! Yksin en lähtisi.”
Eetu, 17 v

”Shedissä annetaan mahiksia kaikille, vaikka ois esim. pyörätuolissa kulkeva. On ihanaa olla mukana ryhmässä missä kaikki hyväksytään sellaisena kuin he ovat. Shed antoi mulle lisää rohkeutta, sanokoon kiusaajani mitä tahansa, minä tiedän mitä haluan tehdä!”
Anna, 19 v

”Shed merkitsee mulle paljon naurua ja kivaa yhdessäoloa kavereiden kanssa. Olen saanut Shedistä uuden kaverin. Shed on tehnyt mun elämästä aktiivisempaa.”
Jere, 18 v

”Shed on mulle paikka olla oma itsensä.”
Efat, 13 v

”Shed on antanut meille kaikille lisää esiintymisrohkeutta, on ihanaa, kun treeneissä saa tehdä niin kuin itse osaa ja täysillä eikä tarvitse noloilla yhtään. Noel on saanut ensimmäistä kertaa harrastuksen, jossa tavata muita nuoria ja ”tavis” nuoria joiden kanssa saa vapaasti höpötellä. Shed on ainoa paikka, jossa kukaan ei pelkää tai välttele Noelia, eikä meitä ole kiusattu Noelin vuoksi. Leonista on ollut kivaa tutustua muihin poikiin, jotka ovat samoista asioista eli musiikki, tanssi ja teatteri. Ylipäätään on kiva saada näin isolla ikähaarukalla päästä sisarusten kanssa samaan harrastukseen ja lavalle esiintymään yhdessä.”
Olivia, 15 v, Leon, 12 v ja Noel, 21 v

”Tosi kivaa mennä aina treeneihin! On ihanaa, kun saa tanssia, laulaa ja näytellä ja meillä on tosi kivat opettajat! Ja sitten oppii tuntemaan kaikenlaisia erilaisia ihmisiä, myös niitä, joihin ei ehkä muuten tulis tutustuttua. En pelkää ”erilaisuutta” enää, koska tiedän että kaikissa meissä on jotain samaa, vaikka erilaiselta näytetäänkin. En malta odottaa esitysten alkua!! On niin mahtavaa odottaa kulisseissa omaa vuoroa, että pääsee lavalle!”
Neve, 12 v

”Shedissä ei tunne olevansa erilainen kuin muut. Olen rohkaistunut ja saanut ystäviä, Shed on melkein mun koko elämä.”
Maryam, 16 v

”Shedissä mä oon saanut uusia ystäviä ja mahdollisuuden oppia teatterista, itsestään ja muista. Shedissä on myös ihana päästä auttamaan muita ja tekemään yhdessä asioita!”
Milla, 16 v

”Saa olla sellainen, kun on! Koulukin menee paremmin. Tää on ollut mulle lottovoitto!”
Riku, 12 v

”Mä oon oppinut sen, että vaikka olisi jokin vamma, voi silti tehdä samoja juttuja mitä kaikki muutkin! Shed on merkinnyt mulle iloa, naurua, uusia ystävyyssuhteita ja huikeita kokemuksia.”

Celina, 11 v

”Shedistä oon löytänyt intohimoni ja saanut uusia kavereita. Shed on mulle super tärkee <3 ”
Safiya, 17 v

”Kiitos kaikille treeneistä. Se oli paras treeni ikinä. Sain siitä varman ja ihanan olon <3 ”
Otso, 10 v

”Shed on tuonut mun elämään jännitystä, hauskuutta ja uusia kavereita. Olen oppinut olemaan rohkeammin toisten kanssa ja tullut vähän niin kuin kuoresta. Oon huomannut, että voi olla mitä vain, vaikka näyttelijä vaikka onkin näkövamma.”
Aletta, 12 v

Lue kevään 2020 etäharjoittelun kuulumisia Helsingin Sanomista.

Nuoria Metsän joulu -näytelmässä
Helsingin Kaupunginteatteri – ShedHelsinki – Metsän joulu – Kuva © Luukas Salin / Rabbit Visuals