Saavutettavuustyökalut

Tarinasta teatteriksi -ryhmät ikääntyneille

Syksyllä 2023 yleisötyön Taidetta ikääntyneiden koteihin –hankkeessa aloitettiin Tarinasta teatteriksi -toiminta, jonka keskiössä on kohtaaminen tarinoiden äärellä. Myllypuron ja Kinaporin palvelukeskuksissa viikoittain toimivissa ryhmissä harjoitellaan tarinoiden jakamista, kuuntelemista, esiintymistä ja tarinateatterin tekemistä.

Tarinateatteri on improvisaatioteatteria, jossa yleisön jäsenen kertoma kokemus tai tarina muuttuu hetkessä pieneksi esitykseksi. Lämminhenkisissä esityksissä yleisön kertomukset muuttuvat esiintyjien käsissä hetken teatteriksi. Esityksien ohjaajina ja ryhmien vetäjinä toimivat hankekaudella 2023-2024 Eveliina Heinonen ja Reetta Kankare.

Ryhmiä täydennetään uusilla jäsenillä syksyllä 2024. Jos olet kiinnostunut osallistumaan toimintaan, ota rohkeasti yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse. Ryhmät kokoontuvat torstaisin.


Lisätietoa:

Hanketaiteilija Reetta Kankare, puh. 050 4344 930, sähköposti: reetta.kankare@hkt.fi

Tarinasta teatteriksi -toiminta on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyön Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanketta, joka tuo osallistavaa taidetoimintaa osaksi helsinkiläisten ikäihmisten arkea. Hankkeessa kohdataan taiteen äärillä eri tavoin, etäyhteyksillä ja kasvokkain. Toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.