Saavutettavuustyökalut

Tarinasta teatteriksi -ryhmät ikääntyneille

Syksyllä 2023 yleisötyön Taidetta ikääntyneiden koteihin –hankkeessa koottiin Myllypuron ja Kinaporin palvelukeskuksiin ryhmä ikääntyneitä, joita kiinnostaisi esiintyminen ja toisten ihmisten tarinat. Syksyn ja kevään aikana ryhmät ovat harjoitelleet itse tarinoiden jakamista, esiintymistä sekä tarinateatterin tekemistä ja nyt Tarinasta teatteriksi –esityksissä he pääsevät ensimmäistä kertaa liveyleisön eteen ja yleisön tarinoiden palvelukseen.

Tarinateatteri on improvisaatioteatteria, jossa yleisön jäsenen kertoma kokemus tai tarina muuttuu hetkessä pieneksi esitykseksi. Lämminhenkisissä esityksissä yleisön kertomukset muuttuvat ryhmien esiintyjien sekä muusikko Aleksi Kinnusen käsissä hetken teatteriksi. Esityksien ohjaajina ja ryhmien vetäjinä toimivat Eveliina Heinonen ja Reetta Kankare.

Tervetuloa jakamaan omia tarinoita, kokemuksia ja ajatuksia ja näkemään miten ne muuttuvat hetkessä improvisoiduksi esitykseksi!

Tarinasta teatteriksi -esitykset keväällä 2024:

TI 19.3. klo 13.00-14.00 Kinaporin seniorikeskuksen juhlasali (osoite: Kinaporinkatu 7-9)
EI ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA, paikkoja on rajoitetusti!

KE 20.3. klo 13.30-14.30 Myllypuron seniorikeskuksen juhlasali (osoite: Myllymatkantie 4)
EI ENNAKKOILMOITTAUTUMISTA, paikkoja on rajoitetusti!

LA 23.3. klo 14.00-16.00 Helsingin Kaupunginteatterin Studio Elsa (osoite: Ensi linja 2)
ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN VAADITAAN, paikkoja rajoitetusti!
Lähetä sähköpostia osoitteeseen yleisotyo@hkt.fi.

Lisätietoa:

Hanketaiteilija Eveliina Heinonen, puh. 050 4774313, sähköposti: eveliina.heinonen@hkt.fi

Tarinasta teatteriksi -toiminta on osa Helsingin Kaupunginteatterin yleisötyön Taidetta ikääntyneiden koteihin -hanketta, joka tuo osallistavaa taidetoimintaa osaksi helsinkiläisten ikäihmisten arkea. Hankkeessa kohdataan taiteen äärillä eri tavoin, etäyhteyksillä ja kasvokkain. Toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.