Saavutettavuustyökalut

Shedissä saa olla sellainen kuin on!

ShedHelsingin lasten ja nuorten musiikkiteatteri antaa erilaisille, 9–19-vuotiaille nuorille mahdollisuuden harrastaa ja saada onnistumisen kokemuksia turvallisessa yhteisössä. Toiminta mahdollistaa lapsille ja nuorille tilaisuuden olla esillä omina, ainutkertaisina yksilöinä. Yhdessä ja turvassa.

Kysyimme Metsän joulussa esiintyviltä lapsilta ja nuorilta, mitä ShedHelsinki on heille merkinnyt ja mitä se on heille antanut. Osa lapsista on ollut mukana jo ensimmäisestä jouluesityksestä vuonna 2016 alkaen. Yhdessä tekemisen ilo ja rohkeus olla oma itsensä toistuivat monissa kommenteissa.

”Shed on mun elämän paras asia; yhteishenki ja kaverit! Yksin en lähtisi.”
Eetu, 17 v

”Shedissä annetaan mahiksia kaikille, vaikka ois esim. pyörätuolissa kulkeva. On ihanaa olla mukana ryhmässä missä kaikki hyväksytään sellaisena kuin he ovat. Shed antoi mulle lisää rohkeutta, sanokoon kiusaajani mitä tahansa, minä tiedän mitä haluan tehdä!”
Anna, 19 v

”Shed merkitsee mulle paljon naurua ja kivaa yhdessäoloa kavereiden kanssa. Olen saanut Shedistä uuden kaverin. Shed on tehnyt mun elämästä aktiivisempaa.”
Jere, 18 v

”Shed on mulle paikka olla oma itsensä.”
Efat, 13 v

”Shed on antanut meille kaikille lisää esiintymisrohkeutta, on ihanaa, kun treeneissä saa tehdä niin kuin itse osaa ja täysillä eikä tarvitse noloilla yhtään. Noel on saanut ensimmäistä kertaa harrastuksen, jossa tavata muita nuoria ja ”tavis” nuoria joiden kanssa saa vpaasti höpötellä. Shed on ainoa paikka, jossa kukaan ei pelkää tai välttele Noelia, eikä meitä ole kiusattu Noelin vuoksi. Leonista on ollut kivaa tutustua muihin poikiin, jotka ovat samoista asioista eli musiikki, tanssi ja teatteri. Ylipäätään on kiva saada näin isolla ikähaarukalla päästä sisarusten kanssa samaan harrastukseen ja lavalle esiintymään yhdessä.”
Olivia, 15 v, Leon, 12 v ja Noel, 21 v

”Tosi kivaa mennä aina treeneihin! On ihanaa, kun saa tanssia, laulaa ja näytellä ja meillä on tosi kivat opettajat! Ja sitten oppii tuntemaan kaikenlaisia erilaisia ihmisiä, myös niitä, joihin ei ehkä muuten tulis tutustuttua. En pelkää ”erilaisuutta” enää, koska tiedän että kaikissa meissä on jotain samaa, vaikka erilaiselta näytetäänkin. En malta odottaa esitysten alkua!! On niin mahtavaa odottaa kulisseissa omaa vuoroa, että pääsee lavalle!”
Neve, 12 v

”Shedissä ei tunne olevansa erilainen kuin muut. Olen rohkaistunut ja saanut ystäviä, Shed on melkein mun koko elämä.”
Maryam, 16 v

”Shedissä mä oon saanut uusia ystäviä ja mahdollisuuden oppia teatterista, itsestään ja muista. Shedissä on myös ihana päästä auttamaan muita ja tekemään yhdessä asioita!”
Milla, 16 v

”Saa olla sellainen, kun on! Koulukin menee paremmin. Tää on ollut mulle lottovoitto!”
Riku, 12 v

”Shedistä oon löytänyt intohimoni ja saanut uusia kavereita. Shed on mulle super tärkee <3 ”
Safiya, 17 v

”Kiitos kaikille treeneistä. Se oli paras treeni ikinä. Sain siitä varman ja ihanan olon <3 ”
Otso, 10 v

”Mä oon oppinut sen, että vaikka olisi jokin vamma, voi silti tehdä samoja juttuja mitä kaikki muutkin! Shed on merkinnyt mulle iloa, naurua, uusia ystävyyssuhteita ja huikeita kokemuksia.”
Celina, 11 v

”Shed on tuonut mun elämään jännitystä, hauskuutta ja uusia kavereita. Olen oppinut olemaan rohkeammin toisten kanssa ja tullut vähän niin kuin kuoresta. Oon huomannut, että voi olla mitä vain, vaikka näyttelijä vaikka onkin näkövamma.”
Aletta, 12 v

”Kävin katsomassa Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen. Huomasin, että lavalla oli kaikenikäisiä ja kulttuurisia ihmisiä. Varsinkin koska siellä oli kehitysvammaisia, se vaan kutsui nimeäni ja liityin seuraavana keväänä. Olen ollut mukana vuoden 2018 alusta asti ja meinaan jatkaa niin pitkään, kun saan.”
Lemley, 16 v

”Mä oon oppinut sen, että vaikka olisi jokin vamma, voi silti tehdä samoja juttuja mitä kaikki muutkin! Shed on merkinnyt mulle iloa, naurua, uusia ystävyyssuhteita ja huikeita kokemuksia.”

Celina, 11 v

”Shed on tuonut mun elämään jännitystä, hauskuutta ja uusia kavereita. Olen oppinut olemaan rohkeammin toisten kanssa ja tullut vähän niin kuin kuoresta. Oon huomannut, että voi olla mitä vain, vaikka näyttelijä vaikka onkin näkövamma.”

Aletta, 12 v

”Kävin katsomassa Prinsessa Ruusunen – Paluu tulevaisuuteen. Huomasin, että lavalla oli kaikenikäisiä ja kulttuurisia ihmisiä. Varsinkin koska siellä oli kehitysvammaisia, se vaan kutsui nimeäni ja liityin seuraavana keväänä. Olen ollut mukana vuoden 2018 alusta asti ja meinaan jatkaa niin pitkään, kun saan.”

Lemley, 16 v

ShedHelsinki

Metsän joulu

  • Studio Pasila
  • Noin 1 t 30 min, sis. väliajan
  • Ikäsuositus 4-vuotiaasta alkaen
  • 39 € (sis pm)