Saavutettavuustyökalut

2:22 A Ghost Story tuo klassisen trillerigenren moderniin ympäristöön

Tiedote   18.01.2024

Brittiläisen Danny Robinsin kirjoittama palkittu 2:22 A Ghost Story saa ensi-iltansa Arena-näyttämöllä 8. helmikuuta. Tiivistunnelmainen trilleri sai kantaesityksensä Lontoossa vuonna 2021 ja sitä on jo nyt kutsuttu moderniksi klassikoksi. Näytelmän ohjaa Paavo Westerberg ja päärooleissa nähdään Pia Andersson, Sanna-June Hyde, Sauli Suonpää sekä ensimmäistä kertaa HKT:n lavalla näyttelevä Lauri Tilkanen.

Jenny (Pia Andersson) ja Sam (Lauri Tilkanen) ovat muuttaneet vauvansa kanssa viktoriaaniseen rivitaloasuntoon, jossa alkaa tapahtua outoja. Samin ollessa työmatkoilla Jenny kuulee itkuhälyttimen kautta ääniä aina aamuyöllä kello 2:22. Hän uskoo talossa kummittelevan, mutta Sam löytää kaikkeen järkiperustelun. He kutsuvat ystäväpariskunnan päivälliselle ja yhdessä he aikovat valvoa ja katsoa mitä tapahtuu, kun kello tulee 2:22. Onko kyse kummittelusta vai kuvitelmasta?

”Robinsin näytelmä kertoo tämän ajan ihmisistä. Tarina on samaistuttava ja keskiössä ovat kiinnostavat henkilöt. Kyseessä on teatterin puolella harvemmin nähty trillerigenreä edustava draama, joka nostaa esiin kiinnostavia kysymyksenasetteluja liittyen omiin uskomuksiimme ja yliluonnollisiin kokemuksiimme. Tämä näytelmä tarjoaa näyttelijöille herkulliset roolit ja yleisölle vähintäänkin kutkuttavan ja yllättäviä käänteitä sisältävän jännittävän teatterielämyksen”, ohjaaja Paavo Westerberg kertoo.

2:22 A Ghost Storyn pääosissa nähdään Pia Andersson, Sanna-June Hyde, Sauli Suonpää ja Lauri Tilkanen. Muissa rooleissa näyttelevät Leena Rapola ja Matti Rasila.

Näytelmän ohjaa Paavo Westerberg. Lavastuksen on suunnitellut Antti Mattila, puvut Laura Dammert ja naamioinnin Maija Sillanpää. Valosuunnittelusta vastaa Petteri Heiskanen ja sävellys ja äänisuunnittelu on Aleksi Sauran käsialaa. Näytelmän on suomentanut Anni Ihlberg ja teoksen dramaturgina toimii Henna Piirto.

Lue ohjaajan haastattelu teatterin kotisivuilla: Psykologinen trilleri kamaridraaman kehyksissä

2:22 A Ghost Story ensi-ilta 8.2.2024 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä (Hämeentie 2).

Liput: peruslippu 46 €, opiskelijalippu 23 € (ma-to) ja eläkeläislippu 43 € (ma-to)
#222aghoststory @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 12-17, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Pia Andersson, Lauri Tilkanen, Sauli Suonpää ja Sanna-June Hyde. Kuvaaja: Ilkka Saastamoinen.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki