Saavutettavuustyökalut

Carl Knifin tanssiteos Kaksivärinen fuuga syntyi Šostakovitšin musiikin innoittamana

Tiedote   27.02.2020

Koreografi Carl Knif viehättyi Dmitri Šostakovitšin pianolle säveltämiin preludeihin ja fuugiin heti ensimmäisellä kuuntelukerrallaan 10 vuotta sitten. Uudessa tanssiteoksessaan hän pääsee vihdoin yhdistämään tuon musiikin ajattoman kauneuden, ankaruuden ja tarkan muotokielen tanssijoiden rikkaaseen ilmaisuun. Lopputuloksena syntyvä, Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn ja Carl Knif Companyn yhteistuotanto Kaksivärinen fuuga saa ensi-iltansa 19. maaliskuuta studio Pasilassa.

”Olen iloinen siitä, että Kaksivärinen fuuga -teoksessa olen löytänyt itselleni uuden ja raikkaan näkökulman liikkeeseen ja koreografiaan. Tavoitteena on ollut löytää tuore tapa lähestyä musiikkia sekä leikkisämpi ote ja rönsyilevämpi kieli koreografiaan. Että sen ei tarvitse olla niin sidottua muotoon tai tiettyyn estetiikkaan”, sanoo koreografi Carl Knif.

”Upeat tanssijat ja Šostakovitšin voimakas musiikki kuljettavat teosta villin ja hulvattoman sekä tarkan ja harkitun ilmaisun välillä. Musiikin rönsyilevä luonne ja moninaiset teemat ovat inspiroineet minua leikkiin teatteritilan ja siihen liittyvien esineiden kanssa. Toivon, että katsoja lähtee mukaan tähän leikkiin”, Knif jatkaa.

Kaksivärisen fuugan seitsenhenkinen esiintyjäkaarti koostuu Helsinki Dance Companyn sekä Carl Knif Companyn virtuoosimaisista tanssijoista. Teoksessa tanssivat Jonna Aaltonen, Jyrki Kasper, Pekka Louhio, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi, Terhi Vaimala ja Eero Vesterinen.

Tanssija ja koreografi Carl Knif toimi yli kymmenen vuotta freelance-tanssijana ennen kuin perusti oman ryhmänsä 2012. Omien tuotantojensa lisäksi Knif on tehnyt yhteistuotantoja ja tilausteoksia sekä vieraillut koreografina ja ohjaajana mm. Svenska Teaternissa. Knifin teoksia on nähty kotimaan lisäksi kaikkiaan kymmenessä maassa.

Valosuunnittelusta ja skenografiasta vastaa William Iles. Pukusuunnittelija on Karoliina Koiso-Kanttila, ja äänisuunnittelija on Janne Hast. Naamioinnin on suunnitellut Milja Mensonen.

Kaksivärinen fuuga -ensi-ilta 19.3.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 15,50 € – 31 € (sis. pm)

#kaksivärinenfuuga #hktfi #helsinkidancecompany #carlknifcompany

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 – 21, su klo 10 – 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) 
www.hkt.fi, www.carlknifcompany.com

Lehdistökuvat löytyvät kuvapankista ja tiedotteet uutishuoneesta.
Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt: Helsingin Kaupunginteatteri, vastaava tiedottaja Kaisa Pelkonen, 
kaisa.pelkonen@hkt.fi040 552 3788

Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki