Saavutettavuustyökalut

Eheyttävää jouluterapiaa kaamoksen keskelle

Tiedote   24.10.2017

 

Jyrki Karttusen ja Helsinki Dance Companyn Aikuisten joulukalenteri tarjoaa eheyttävää jouluhoitoa niille, jotka hetkittäin kokevat ulkopuolisuutta suhteessaan joulutraditioihin. Ensi-iltansa tanssiteatteriuutuus saa Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä keskellä pimeintä vuodenaikaa ja kiihtyviä jouluvalmisteluja 15. marraskuuta.

Kaikkien tuntemat joululaulut ja -perinteet firman pikkujouluineen, Lucia-kulkueineen ja tonttuleikkeineen toteutetaan Aikuisten joulukalenterissa uusina ja osin improvisoituina tulkintoina. Esityksessä yhdistyvät jouluinen fantasia sekä joulunalusajan vuodesta toiseen muuttumattomina säilyvät valmistautumisrituaalit ja kliseet.

Lempeän humoristisesta tyylistään tunnettu koreografi Jyrki Karttunen menee uuden teoksensa huumorissa vielä astetta pidemmälle.

”Halusin testata miten tanssiteatterilla tehdään farssia”, Karttunen sanoo.

”En ole itse koskaan kokenut pystyväni täysin eläytymään oikeaoppiseen jouluun. Halusin tuoda vahvan humoristinen näkökulman koko hössötykseen”, hän jatkaa.

Lavalla nähdään niin tanssijoina kuin näyttelijöinä tutuksi tulleita moniosaavia esiintyjiä: Jyrki Kasper, Jyrki Karttunen, Heidi Naakka, Emilia Nyman, Mikko Paloniemi, Tiina Peltonen, Katri Soini, Leenamari Unho ja Mikko Vihma.

Aikuisten joulukalenterin dramaturgina on Sanna Niemeläinen. Lavastuksen ja valot on suunnitellut William Iles, ja pukusuunnittelijana vierailee Laura Dammert. Äänisuunnittelija on Mauri Siirala, ja naamioinnin on suunnitellut Henri Karjalainen.

Aikuisten joulukalenterin ensi-ilta 15.11.2017 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5).
Liput: 15 – 30 € (sis. pm)