Saavutettavuustyökalut

Energinen ja vauhdikas Maratontanssit jatkaa Kaupunginteatterin ja Teatterikorkeakoulun yhteistyötä

Tiedote   08.01.2024

Pienellä näyttämöllä ensi-iltansa 18. huhtikuuta saa Horace McCoyn romaaniin, Ammutaanhan hevosiakin (1935), perustuva näytelmäklassikko Maratontanssit, jossa esiintyy 12 Teatterikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin opiskelijaa. Teoksen ohjaa Heidi Räsänen. Maratontanssit on HKT:n ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun keväällä 2021 alkaneen yhteistyön neljäs yhteistuotanto.

Maratontanssit vie yleisön nostalgian ja apokalyptisen seikkailun syövereihin. Vauhti on hurja ja jokainen sekunti ratkaisee. Ihmisen perustarpeet ovat kovaa valuuttaa, kun taistellaan selviytymisestä – silloin laulu ihmissydämestä kaikuu voimakkaampana kuin koskaan ennen. Esitys nostattaa henkeäsalpaavan kauhun ja saa sydämen sykkeen nousuun. Maratontanssit innoittaa jatkamaan, vaikka maailma ympärillä romahtaisi.

Maratontanssit perustuu Horace McCoyn romaaniin, Ammutaanhan hevosiakin (1935), ja sen on sovittanut näyttämölle Ray Herman. Teos kertoo brutaalista viihdemuodosta, joka saavutti suuren suosion Yhdysvalloissa suuren laman aikana 30-luvulla. Nuoret saapuivat rahapalkinnon ja kuuluisuuden toivossa Yhdysvaltojen joka nurkasta koettamaan onneaan maratontanssien nimellä kulkeviin kilpailuihin, jotka olivat kuin nykyajan tosi-tv:tä. Maratontanssit on näytelmäklassikko, joka on yhtä aikaa koskettava, hauska ja traaginen.

Teoksessa nähdään Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman kolmannen vuosikurssin opiskelijat Youssef Asad Alkhatib, Nomi Enckell, Patrik Hvitsjö, Tellervo Jalas, Ronja Orasta, Meri Luukkanen, Toni Nikka, Jessica Penttilä, Lauri Qvick, Aapo Salonen, Aino Sihvonen ja Veeti Vekola.

Näytelmän ohjaa Heidi Räsänen ja koreografiasta vastaa Antti Lahti. Lavastuksen suunnittelee Vilma Mattila ja Pekka Korpiniitty, puvut Elina Kolehmainen ja naamioinnin Henri Karjalainen. Valosuunnittelusta vastaa Outi Vedenpää ja äänisuunnittelusta Janna Hyrynkangas. Näytelmän on suomentanut Esko Elstelä.

Esitys on jatkoa Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman ja Helsingin Kaupunginteatterin keväällä 2021 alkaneelle yhteistyölle, jossa näyttelijäntaiteen kolmannen vuosikurssin opiskelijat tulevat kevääksi Helsingin Kaupunginteatteriin ja valmistavat kandiprojektinaan esityksen yhdessä koulun ulkopuolisten ammattilaisten kanssa.

Maratontanssit -ensi-ilta 18.4.2024 Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä (Eläintarhantie 5).

Liput: peruslippu 31 €, opiskelijalippu 15,50 € (ma-to) ja eläkeläislippu 28 € (ma-to)
#maratontanssit #uniarts #taideyliopisto #teatterikorkeakoulu @hktfi

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti ja asiakaspalvelu puhelimitse (09) 394022 ma-pe klo 9-17. Lippumyymälät Ensi linja 2, ma-pe klo 12-17, Eläintarhantie 5, la (esityspäivinä) klo 11-18 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippu.fi, ma-la klo 9-21, su klo 10-18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm) www.hkt.fi

Tiedotteen kuvassa: Veeti Vekola, Nomi Enckell, Aino Sihvonen, Toni Nikka, Meri Luukkanen, Lauri Qvick, Aapo Salonen, Youssef Asad Alkhatib ja Tellervo Jalas. Kuvaaja: Noora Geagea.

Lisätietoja, medialippuvaraukset ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki