Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa yt-neuvottelut

Tiedote   25.11.2020

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa 25. marraskuuta koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Koronepidemian aiheuttamat peruutukset ja puolikkaille saleille esittäminen syksyn aikana ovat heikentäneet teatterin taloutta merkittävästi.

”Neuvotteluissa on tarkoitus käydä läpi kaikki mahdolliset keinot teatterin talouden tasapainottamiseksi ja tulevan toiminnan turvaamiseksi, mukaan lukien koko henkilöstöä koskevat lomautukset. Tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen nopealla aikataululla, toivottavasti vielä tämän viikon lauantaina 28. marraskuuta”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

”Koronaepidemia on koetellut teatterin taloutta keväästä alkaen. Nyt jouduimme jälleen sulkemaan ovemme yleisöltä emmekä voi tehdä työtämme. Pyrimme saamaan teatterin talouden siihen kuntoon, että kun epidemia hellittää otteensa ja pääsemme takaisin yleisön eteen, meillä on siihen parhaat edellytykset”, Arffman jatkaa.

Helsingin Kaupunginteatteri työllistää noin 240 kuukausipalkkaista teatterialan ammattilaista ja lisäksi tilapäistä henkilökuntaa noin 100.

Helsingin Kaupunginteatterin edelliset yt-neuvottelut käytiin maaliskuussa. Silloin lomautuksilta onnistuttiin välttymään muun muassa järjestelemällä uudelleen henkilöstön työ-, vapaa- ja lomapäiviä sekä siirtämällä ensi-iltoja.

Helsingin Kaupunginteatterin liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa, ja vuosittainen budjetti on noin 29 miljoonaa euroa, joka pitää sisällään toiminta-avustuksen lisäksi peruskorjaus- ja vuokra-avustukset. Normaalina vuonna teatterin oma rahoitusosuus on noin 40 prosenttia.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen, kaisa.pelkonen@hkt.fi, 040 552 3788
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki,
https://hkt.fi/