Saavutettavuustyökalut

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa yt-neuvottelut

Tiedote   28.12.2021

Helsingin Kaupunginteatteri aloittaa 3. tammikuuta koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut. Koronapandemian aiheuttamat peruutukset keväällä 2021 ja vajaille saleille esittäminen syksyn aikana ovat heikentäneet teatterin taloutta merkittävästiEtelä-Suomen aluehallintoviraston päätös sulkea yleisötilaisuudet 28.12.-17.1.2022 pahentaa tilannetta entisestään. 

”Koronapandemia on koetellut teatterin taloutta jo vuodesta 2020 alkaen. Nyt jouduimme jälleen sulkemaan ovemme yleisöltä emmekä voi tehdä työtämme. Epävakaan tilanteen vuoksi aloitamme YT-neuvottelut varautuaksemme sulkujen pitkittymiseen. Neuvotteluiden tarkoituksena on järjestellä uudelleen henkilöstön työ- vapaa- ja lomapäiviä sekä varautua lomautuksiin sulun pitkittyessä. Pyrimme vaikuttamaan näillä toimenpiteillä teatterin talouteen siinä määrin, että kun pandemia hellittää otteensa ja pääsemme takaisin yleisön eteen, meillä on siihen parhaat edellytykset”, sanoo teatterinjohtaja Kari Arffman.

Helsingin Kaupunginteatteri työllistää noin 240 kuukausipalkkaista teatterialan ammattilaista ja lisäksi tilapäistä henkilökuntaa noin 100.

Helsingin Kaupunginteatterin edelliset yt-neuvottelut käytiin marras-joulukuussa 2020. Silloin koko henkilöstö lomautettiin kuukaudeksi kevään 2021 aikana.

Helsingin Kaupunginteatterin liikevaihto on noin 8 miljoonaa euroa, ja vuosittainen budjetti on noin 21,5 miljoonaa euroa, kun siitä vähennetään peruskorjaus- ja vuokra-avustukset. Omien tuottojen osuus tästä on noin 46 % ja kaupungin ja valtion toiminta-avustuksien osuus on noin 54 %.

Lisätietoja:
Teatterinjohtaja Kari Arffman, kari.arffman@hkt.fi, puh. 040-703 4735
Helsingin Kaupunginteatteri, Ensi linja 2, 00530 Helsinki